Cum să previi firele de păr de sub piele?

Cum să previi firele de păr de sub piele?

Ți s-a întâmplat vreodată să dai de fire de păr crescute sub piele și să nu știi cum să scapi de ele, fără a lăsa cicatrici? Mai bine, iată câteva sfaturi care te ajută să previi firele de păr de sub piele!
Modalități prin care poți să previi firele de păr de sub piele

1. Epilează-te după ce faci un duș cu apă fierbinte


Dacă faci un duș fierbinte înainte de a te epila, vei ajuta porii să se deschidă mai ușor. Aburul de la duș le permite porilor să se relaxeze, lucru care poate face epilarea mai ușoară, mai ales dacă te razi. Acest sfat te poate ajuta să eviți iritarea de după epilat și alte probleme comune ale pielii. Dacă trebuie să te epilezi și nu ai timp suficient pentru un duș în prealabil, îți poți freca picioarele cu un prosop fierbinte sau chiar te poți stropi cu apă caldă.
Ai putea chiar și să te razi în timpul dușului, practică ce îți oferă beneficiul curățării minime. Amintește-ți doar că este nevoie de căldură pentru a-ți pregăti porii și firele de păr pentru epilat.

2. Exfoliază-ți pielea


Celulele moarte ale pielii pot fi una dintre cele mai comune cauze ale firelor de păr de sub piele. De-a lungul zilei, celulele de piele aflate pe stratul exterior al pielii noastre încep să moară din cauza mediului înconjurător, frecării și activităților zilnice normale.
Cele mai multe dintre aceste celule moarte ale pielii cad, dar o parte din acestea rămân pe pielea ta. Aceste celule moarte îți pot bloca foliculii de păr, așa că firele de păr vor începe să crească în lateral sau în jos, sub piele. Exfolierea este una dintre cele mai bune metode de a îndepărta celulele moarte ale pielii. Pur și simplu, elimină celulele moarte ale pielii cu un exfoliant delicat. Există o multitudine de produse exfoliante, dar este important să găsești unul cu care să te înțelegi.
Poți prepara chiar și acasă un exfoliant din bicarbonat de sodiu, zahăr, ulei de cocos și multe alte ingrediente. Este recomandat să-ți exfoliezi pielea de cel puțin 1-2 ori pe săptămână pentru a ajuta pielea să îndepărteze celulele moarte. 

3. Evită hainele strâmte


Dacă observi frecvent firele de păr de sub piele, problemea ar putea proveni și de la îmbrăcămintea ta. Purtarea hainelor strâmte poate crea o barieră care împiedică foliculii de păr să crească spre exterior.
În plus, astfel de articole vestimentare pot crea fricțiuni care, de asemenea, cresc iritarea pielii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod