Cum să scapi de gușă cu ajutorul tratamentelor naturale

Obrajii bucălați sunt adorabili la copii. La adulți însă, nu sunt percepuți ca fiind la fel de drăguți. Rotunzimea excesivă, în special în zona maxilarului, reprezintă o depunere de grăsime, care este denumită în mod normal gușă sau bărbie dublă.
Chiar dacă nu este o problemă medicală, multe persoane care au o stimă de sine scăzută o consideră jenantă. Așa că încearcă să găsească metode care să le ajute să scape de ea. Bineînțeles că o dietă sănătoasă și exercițiile vor contribui în mod semnificativ la gestionarea greutății și la reducerea grăsimilor. Prin urmare, pot reduce la minimum cantitatea de grăsime din această zonă. Însă există și remedii ușoare și exerciții care te pot ajuta. Iată despre ce este vorba!

Tratamente naturale care te ajută să scapi de gușă


Gușa este constituită din grăsime împărțită în mod natural de piele. Rezultatul este un strat de grăsime sub bărbie.
Deși este adesea corelată cu o creștere în greutate, nu trebuie să fii supraponderală sau obeză pentru a avea bărbie dublă. Alți factori care cauzează gușa sunt vârsta, genetica. Iată câteva remedii utile pentru a trata gușa!

1. Tratament cu albuș de ou


Ingrediente

1 albuș de ou
1 lingură de lapte
1 lingură de miere
1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Se separă albușul de ou de gălbenuș. Apoi, se bate albușul și se amestecă și restul ingredientelor. Se aplică pasta formată pe maxilar și în zona gâtului. Se lasă să acționeze timp de jumătate de oră, apoi se clătește cu apă. Repetă zilnic acest procedeu pentru efecte optime.
Albușul de ou poate strânge pielea și închide porii.

2. Tratament cu ceai verde


Ingrediente

1 linguriță de ceai verde
1 cană cu apă caldă
miere

Mod de preparare

Adaugă frunzele de ceai verde în apa caldă. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară compoziția. Adaugă miere și bea compoziția cât este caldă. Bea acest tratament de cel puțin trei ori pe zi pentru rezultate optime. Ceaiul verde are un conținut bogat de catechine, care sunt cunoscute pentru caracteristicile lor antioxidante, însă pot ajuta și la slăbit și la reducerea bărbiei duble.

3. Tratament cu pepene


Ingrediente

1/2 cană de bucăți de pepene galben
tampoane de bumbac

Mod de preparare

Se amestecă apa și bucățile de pepene. Apoi, cu ajutorul unui tampon de bumbac, aplică pe zona cu probleme.
Lasă să acționeze timp de jumătate de oră, apoi clătește. Repetă procedeul o dată pe zi. Pepenele are proprietăți antioxidante, care vor menține sănătatea și hidratarea pielii.

4. Tratament cu unt de cacao


Ingrediente

2 linguri de unt de cacao

Mod de preparare

Încălzește puțin untul de cacao și apoi masează-l în partea superioară a gâtului și pe maxilar timp de câteva minute. Fă acest lucru înainte de culcare și nu te clăti. Dimineața, poți clăti zonele în care ai folosit untul de cacao. De asemenea, poți lăsa să acționeze timp de o oră, după care poți spăla zona. Repetă acest procedeu o dată pe zi. Untul de cacao are proprietăți puternice de hidratare, datorită vitaminei E.
În acest fel, vei avea pielea hidratată, care își va recăpăta elasticitatea, iar bărbia dublă va fi redusă.

5. Gumă de mestecat


Chiar dacă nu îți vine să crezi, guma de mestecat te poate ajuta să reduci gușa. Acest lucru este datorat faptului că mestecatul ajută la arderea excesului de grăsime facială și de pe bărbie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod