Cum să scapi definitiv de acneea de pe piept

Acneea este o problemă serioasă, indiferent dacă te confrunți cu apariția ei pe ten sau pe corp. Iar acneea de pe piept, care este destul de răspândită, este inestetică și îți afectează și stilul vestimentar. Din cauza ei nu poți purta haine care să-ți evidențieze decolteul.
Acneea de pe piept este aceeași problemă care provoacă și apariția coșurilor de pe ten, și poartă denumirea de acnee vulgară. "Indiferent de locul în care apare, principalele cauze ale acneei sunt excesul de sebum și celule moarte de piele care blochează porii și care apoi se infectează din cauza bacteriilor", declară medicul Sejal Shah pentru RealSelf. Iată cum să scapi de această problemă, potrivit specialiștilor citați de rd.com:

Există posibilitatea să nu fie acnee

Este necesar să mergi la medicul dermatolog pentru a-ți confirma că erupțiile cu care te confrunți pe piept sunt provocate de acnee. Există și alte afecțiuni ale pielii care provoacă apariția unor inflamații care seamănă cu coșurile obișnuite.
De exemplu, foliculita este o problemă a pielii cauzată de infectarea foliculilor de păr cu o bacterie care provoacă inflamarea lor.

Contează locul apariției?

Medicii sunt de părere că acneea de pe corp nu diferă prea mult de acneea de pe față, dar cu toate acestea există unii factori declanșatori care nu afectează fața, precum transpirația excesivă, frecarea de haine și produse cosmetice comedogene, care blochează porii. De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că pielea de pe piept este mult mai predispusă la formarea cicatricilor, de aceea nu ar trebui să-ți storci niciodată coșurile de pe piept.

Poate dieta să provoace acnee?

Alimentele cu un indice glicemic ridicat, care cresc brusc nivelul zahărului din sânge, pot cauza apariția acneei în cazul unor persoane, susține medicul Sean Mazloom, potrivit rd.com. Dacă eviți alimente precum dulciurile, pâinea albă și orezul alb poți reduce episoadele de apariție a acneei, inclusiv a celei de pe piept.
Și laptele degresat se pare că are un rol în apariția acneei, declară medicul.

Antrenamentele pot declanșa apariția coșurilor?

Frecarea hainelor de piele în timpul activităților fizice, în combinație cu transpirația accentuată ar putea să provoace inflamarea porilor. Pentru a evita acest efect, poartă haine lejere în timpul antrenamentelor și fă-ți duș imediat după încheierea lor. Dacă nu îți poți face duș imediat, șterge zona pieptului cu șervețele umede antibacteriene și apoi îmbracă un top curat.

Monitorizează efectele produselor cosmetice

O altă metodă de a descoperi cauza apariției acneei pe piept în cazul tău este aceea de a face o pauză de la folosirea produselor cosmetice pentru corp. În acest fel vei preveni blocarea porilor și vei putea descoperi dacă acneea este produsă de un anumit produs.
Evită folosirea parfumurilor și a loțiunilor de corp mai ales pe perioada în care folosești produse recomandate de medicul dermatolog pentru vindecarea coșurilor de pe piept.

Cum să scapi de acneea de pe piept

Acidul salicilic și peroxidul de benzoil sunt două substanțe folosite pentru a vindeca acneea de pe ten, dar sunt eficiente și pentru cea apărută pe piept. Exfolierea delicată a pielii din zona pieptului va preveni acumularea de sebum și celule moarte care pot bloca porii. De două ori pe săptămână, exfoliază zona afectată cu un gel de curățare pe bază de acid salicilic.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod