Cum să-ți faci un scrub cu cafea pentru față și corp

Cum să-ți faci un scrub cu cafea pentru față și corp

Exfolierea este un pas important pentru piele frumoasă și strălucitoare.
Dar dacă nu știi ce produse să alegi sau optezi pentru un scrub mult prea agresiv cu pielea, riști să obții efecte nedorite precum piele uscată și deshidratată. În loc să cumperi un exfoliant din comerț, îți poți face unul acasă folosind numai ingrediente naturale benefice pentru piele. Iar scrubul cu cafea este cel mai cunoscut și folosit pentru că lasă pielea netedă, curată și strălucitoare.

Cafeaua conține substanțe care hrănesc piele, estompează cicatricile și în același timp combat celulita.
Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la calmarea și vindecarea pielii iritate. De aceea zațul de cafea este un aliat atât de important pentru frumusețe. În loc să îl arunci, îl poți transforma într-un ingredient de bază în tratamentele tale de înfrumusețare.

Spre deosebire de alte variante de scrub-uri, cel pe bază de zaț este delicat cu pielea și are un efect exfoliant delicat. Zațul de cafea nu este puternic abraziv astfel încât să creeze microleziuni la suprafața pielii, fiind potrivit pentru față și corp.

Este o soluție excelentă pentru a reviteliza pielea uscată, dar și pentru a stimula circulația sanguină și producția de colagen.

Deși poți să folosești cafea măcinată proaspătă, la fel de bine poți folosi și zațul rămas după ce îți faci cafea.
Acesta are chiar și după fierbere suficienți antioxidanți și cofeină care îți fac pielea să arate proaspătă și tonifiată.

Cafeaua are un efect pozitiv și în estomparea celulitei. Cofeina dn cafea ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce face pielea mai fermă și ascunde denivelările cauzate de celulită.

Iată cum să-ți faci scrub cu cafea:


Ingrediente

1 cană cu cafea măcinată
1/2 cană cu zahăr
1/3 cană cu ulei de cocos topit
1 linguriță cu vitamina E ulei
10 picături de ulei esențial cu aroma preferată (lavandă, portocale, neroli etc.)

Mod de preparare

Combină toate ingredientele într-un bol mic și amestecă bine.
Pentru a-l folosi, aplică o cantitate mică de scrub pe pielea umezită și masează delicat pentru a îndepărta pielea uscată și a îmbunătăți textura și nuanța pielii.
Poți păstra restul de scrub într-un borcan închis ermetic timp de o săptămână.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod