Epilare cu ceară

Greşeli pe care le faci când te epilezi singură. Evită-le!

Nu folosi o ceară prea moale pentru că provoacă leziuni în momentul desprinderii de piele. Descoperă şi alte greşeli pe care le faci când te epilezi singură

Fiecare epilare este un adevărat coşmar pentru tine? Dacă reuşeşti cu greu să scapi chiar şi de cele mai mici fire de păr, iar întreg procesul este unul dureros şi chinuitor, de vină ar putea fi unele greşeli pe care le faci în mod constant atunci când te epilezi. Iată câteva dintre ele:

 

Nu exfoliezi pielea

După ultima epilare, unele fire de păr pot avea tendinţa de a creşte sub piele, provocând acele mici brobonele inestetice. De aceea este foarte important să te exfoliezi înainte de epilare, de preferat cu o zi înainte pentru ca pielea să nu fie sensibilizată sau iritată.

Prin exfoliere, celulele moarte de piele sunt îndepărtate, iar firele crescute în interior sunt eliberate, astfel încât le poţi îndepărta în timpul epilării.

Foloseşti ceară prea moale

Dacă te epilezi cu ceară, trebuie să alegi cu grijă produsul pe care îl poţi folosi singură acasă. Ceara caldă, care se topeşte folosind un aparat special sau pe aragaz, la bain-marie, poate fi moale, având efecte nocive asupra pielii tale. Ceara moale aderă foarte bine pe piele, iar în momentul desprinderii bruşte provoacă leziuni la nivelul pielii.

Foloseşte ceara rece, sub formă de benzi sau alege o ceară caldă cu o consistenţă mai groasă.

Nu îţi pregăteşt pielea

Apa caldă are proprietatea de a deschide porii, ceea ce face ca epilarea să fie mai puţin dureroasă. Înainte de epilare, fă-ţi un duş sau o baie în cadă şi ai grijă să stai în apă cel puţin zece minute. Este important ca apa să nu fie prea fierbinte pentru că vasele mici de sânge, numite capilare, se pot dilata, iar în timpul epilării cu ceară se pot sparge provocând vânătăi inestetice sau venectazii.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod