Tratamentul cu dovleac care îți regenerează pielea primăvara

Tratamentul cu dovleac care îți regenerează pielea primăvara

Nu mai este mult până când zilele calde se vor instala, iar ținutele noastre vor include tot mai des tricouri, fuste și rochii.
Dar dacă ești stresată de faptul că pielea ta nu este tocmai frumoasă și hidratată după iarnă, trebuie să încerci un tratament eficient care îi va reda strălucirea. Iar una dintre modalitățile prin care poți face asta este cu ajutorul unui ingredient natural. 

Este vorba despre tratamentul pentru piele cu piure de dovleac. Dovleacul conține numeroase vitamine și minerale care ajută pielea să-și recapete frumusețea. Este bogat în vitaminele A, B și C, toate fiind esențiale pentru sănătatea pielii.
Vitamina A ajuta pielea să regleze procesul de regenerare celulară. Dacă pielea ta a devenit uscată peste iarnă și se decojește, vitamina A din dovleac o va ajuta să se refacă în totalitate prin regenerarea celulară. 

Vitaminele B și C sunt importante pentru piele pentru că previn apariția acneei și au efect antioxidant, ce previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Nu în ultimul rând, culoarea portocalie a dovleacului este dată de carotenoide, substanțe care au un rol de protecție împotriva razelor UV. 

Mineralele care vindecă pielea și o protejează, așa cum sunt zincul, magneziul și fierul, transformă dovleacul în ingredientul ideal pentru regenerarea pielii după iarnă.

Iată cum să-ți faci un tratament pentru ten și unul pentru corp cu piure hrănitor de dovleac:

Mască pentru corp cu dovleac


Ai nevoie de:
un sfert de cană cu piure de dovleac
un sfert de cană cu ulei de cocos
2 linguri cu scorțișoară măcinată

Cum să faci piure de dovleac
Taie dovleacul în felii, curăță-l de semințe și coajă și pune câteva felii la cuptor sau fierbe-le. Lasă-le până când s-au înmuiat și pot fi pisate cu furculița.
Le poți adaugă în blnder pentru un piure mai fin. 

Într-un bol, amestecă piureul de dovleac, uleiul de cocos și scorțișoara. Aplică amestecul pe brațe, picioare, trunchi și alte zone care necesită un plus de hidratare. Folosește masca pentru corp în timp ce îți faci duș și las-o să acționeze timp de șapte-zece minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Mască facială cu dovleac


Ai nevoie de:

Pentru ten gras:
2 linguri cu piure de dovleac
2 lingurițe cu zeamă de lămâie
1/2 linguriță cu oțet de mere

Pentru ten normal și uscat:
2 linguri cu piure de dovleac
2 linguri cu iaurt simplu
1 lingură cu miere

Într-un bol, amestecă ingredientele pentru tipul tău de ten, apoi aplică masca pe față folosind degetele sau o pensulă specială. Lasă masca să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod