19
20 de idei pentru machiajul ochilor cu fard sidefat
Frumuseţe · Machiaj / 01.09.2019

Fardul de pleoape intens sidefat este din nou în tendințe, după ce ani la rând a fost neglijat. Dar spre deosebire de fardurile sidefate care se purtau în anii '90, cele din prezent conțin particule strălucitoare foarte fine, ce creează un efect metalic cât se poate de modern și actual.

Așa cum se întâmplă cu cele mai multe trenduri, rețeaua de socializare Instagram este cea care le aduce de obicei în prim-plan, la fel și vedetele care le poartă pe covorul roșu. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul fardului de pleoape sidefat.

Machiajul ochilor cu farduri metalice este un trend versatil, pe care îl poți adapta astfel încât să se potrivească oricărei ocazii. Depinde, însă, ce culori alegi.

Makeup artistul Cassie Lomas recomandă folosirea unei combinații de două culori contrastante dacă vrei să obții un look statement sau alegerea unei singure nuanțe dacă vrei un machiaj subtil.

În ceea ce privește combinațiile perfecte, Daniel Martin, unul dintre makeup artiștii celebrităților, printre care Demi Lovato și Jessica Alba, recomandă albastru cobalt și auriu. O altă variantă recomandată de specialist este mov metalic și argintiu.

Și tehnica de aplicare contează foarte mult pentru a obține rezultate impecabile. "Pentru că nuanțele metalice reflectă lumina, este uneori mai bine să aplici întâi o variantă mată a aceleiași culori. În acest fel culoarea are profunzime și pare saturată în poze", spune specialistul.

Dacă nu ești încă pregătită să renunți la machiajul mat al ochilor, atunci poți încerca un look glossy-metalic.

Daniel Martin descrie pas cu pas procesul. "Pentru început, aplic pe întreaga pleoapă un strat de fard metalic cremă cu ajutorul unei pensule sintetice pentru corector. Apoi, cu degetul, aplic un strat subțire de lac pentru pleoape pentru a crea acel finish cu aspect ud. Este un look excelent pentru seară datorită texturilor cu efect de apă și metal", declară specialistul.

Atunci când folosești fard de pleoape metalic, makeup artistul Cassie Lomas recomandă să păstrezi restul machiajului în tonuri discrete, pentru ca ochii să fie în centrul atenției. 

Și Daniel Martin este de aceeași părere, recomandând asocierea unui machiaj metalic al ochilor cu ten mat sau ruj mat. "Astfel machiajul metalic al ochilor va fi pus în valoare", spune specialistul

Același lucru este valabil și în cazul în care ești suficient de îndrăzneață încât să încerci trendul foliei strălucitoare aplicate pe buze. Păstrează machiajul ochilor subtil, în nuanțe mate, și lasă buzele să iasă în evidență.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro