7 probleme care apar când folosești rujul. Cum să le rezolvi

7 probleme care apar când folosești rujul. Cum să le rezolvi

Poate că am purta mai des rujul de buze dacă nu ar fi acele probleme enervante cu care ne confruntăm de fiecare dată când îl folosim.
De exemplu, culoarea care se transferă de pe buze pe dinți, rujul care se întinde peste conturul buzelor sau cel care îți usucă buzele sunt câteva dintre problemele care ne dau bătăi de cap. Dar există soluții pentru fiecare dintre ele. Iată care sunt:

Ai mereu ruj pe dinți

Mai ales atunci când porți culori intense sau mai închise, rujul transferat de pe buze pe dinți poate fi un adevărat coșmar. Dar pentru a evita astfel de situații jenante, folosește acest truc: imediat după ce ai aplicat rujul, formează cu buzele litera "O", apoi bagă-ți degetul arătător în gură. Închide gura și apoi trage degetul afară. Excesul de ruj va rămâne pe deget și nu se va mai transfera pe dinți de-a lungul zilei.

Rujul rămâne pe gura cănii sau a paharului

Te enervează foarte tare că pe toate cănile sau paharele din care bei rămâne acea dungă inestetică de ruj? Un truc foarte simplu poate preveni transferul rujului. Umezește-ți puțin buzele cu limba înainte de a bea.
Vei crea în acest fel o peliculă protectoare care va împiedica rujul să adere pe cană sau pahar.

Nu găsești culoarea potrivită pentru tine

O altă problemă cu care se confruntă foarte multe femei. Este important să știi care este subtonul pielii tale atunci când alegi nuanțele potrivite. În cazul în care ți se pare prea complicat să-ți alegi rujul în funcție de culoarea tenului, atunci încearcă aceste reguli simple. Dacă vrei un ruj nude, alege o nuanță cu un ton mai închisă decât culoarea naturală a buzelor tale. Dacă vrei un plus de culoare, optează pentru rujuri cu un ton mai deschis decât culoarea buzelor tale. În cazul în care buzele tale sunt pale, alege un roșu cherry sau corai.
Dacă sunt roșii în mod natural, atunci optează pentru un roșu deschis cu tonuri de oranj sau un ruj roz intens. Pentru buzele închise la culoare, un roșu cărămiziu sau burgund sunt alegeri perfecte.

Rujul îți usucă buzele

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când folosești rujul mat sau un ruj lichid rezistent. Din fericire, există o soluție simplă. Aplică o cantitate generoasă de balsam de buze și lasă-l timp de câteva minute să fie absorbit de pielea buzelor. Șterge apoi excesul de balsam și aplică rujul. Nu doar că rujul va arăta mult mai bine pe buzele tale, dar acestea vor rămâne hidratate întreaga zi.

Rujul se întinde

După ce ai aplicat rujul, curăță marginea buzelor folosind o pensulă unghiulară pentru machiaj și puțin corector. În acest fel buzele vor fi foarte bine definite, iar corectorul va crea o barieră ce împiedică rujul să se întindă dincolo de conturul buzelor pe parcursul zilei.

Rujul ți se șterge de pe buze

Pentru ca rujul să rămână fixat pe buze pe parcursul întregii zile, aplică-l în straturi. Începe prin a-ți pudra buzele cu o pudră translucidă pentru fixare.
Conturează apoi buzele și colorează-le cu un creion într-o culoare similară cu cea a rujului. Aplică apoi rujul pe buze, îndepărtează excesul cu un șervețel de hârtie, apoi mai aplică un strat de ruj.

Rujul îți pătează buzele

Sunt unele rujuri a căror culoare rămâne imprimată pe buze chiar și după ce te ștergi. Pentru a îndepărta urmele, folosește un ulei natural, pe care să-l aplici pe buze și apoi să masezi delicat. Grăsimile descompun mult mai ușor pigmenții rezistenți, de aceea un ulei de măsline, de cocos sau chiar un balsam de buze te va ajuta să elimini culoarea fixată pe buze.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod