Burger de somon

Un burger delicios nu înseamnă numai carne de vită consistentă. Savurează un burger de somon de 5 stele simplu de pregătit și foarte apetisant.
Ți-e poftă de un burger dar te-ai plictisit de varianta clasică? Rețeta de burger de somon propusă de delish.com nu necesită mult timp, dar rezultatul gustos te va face să vrei să o repeți tot mai des. În plus, dacă alegi să folosești somon la conservă vei putea avea provizii utile în cămară și poți pregăti burgerul de fiecare dată când ți se face poftă, fără să fii nevoit să treci mai întâi pe la supermarket.
 

Ingrediente:

- 500g de file de somon în suc propriu de la conservă, scurs bine și mărunțit;
- un ou mare, bătut;
- ½ cană de pesmet;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- coaja și sucul de la o lămâie;
- 2 linguri de mărar proaspăt, tocat mărunt;
- o lingură de muștar Dijon;
- o linguriță de sos Worcestershire;
- ½ linguriță de fulgi de ardei roșu;
- un vârf de linguriță de sare Kosher;
- ¼ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat;
- o lingură de ulei de măsline extravirgin;
- chifle tip hamburger, pentru servit;
- maioneză, frunze de salată verde, felii de roșie și ceapă roșie pentru servit.

 
Cum se prepară:

Amestecă somonul cu oul, pesmetul, usturoiul, sucul și coaja de lămâie, mărarul, muștarul, sosul Worcestershire și fulgii de ardei roșu într-un bol mare.
Adaugă sare și piper, amestecă din nou, apoi modelează 3-4 burgeri. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Pune câte un burger de somon și lasă 4 minute pe fiecare parte. Servește burgerii cu salată verde, felii de roșie și rondele de ceapă, asamblați cu ajutorul chiflelor tăiate pe jumătate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod