De ce ar trebui să dormi în aceeași cameră cu bebelușul tău

De ce ar trebui să dormi în aceeași cameră cu bebelușul tău

Specialiștii americani recomandă ca bebelușii să doarmă în aceeași cameră cu părinții, dar într-un pat separat, niciodată în același pat
Academia Americană de Pediatrie a emis un set de recomandări pentru îngrijirea bebelușilor astfel încât să se reducă riscul apariției sindromului morții subite a sugarului, care apare de obicei în timpul somnului.

Specialiștii americani recomandă ca bebelușii să doarmă în aceeași cameră cu părinții, dar într-un pat separat, niciodată în același pat. De preferat ar fi ca cei mici să împartă camera cu părinții până la vârsta de minim șase luni, dar ideal ar fi până la un an.
Dacă părinții se afla în aceeași cameră cu copilul, riscul morții subite a sugarului scade cu până la 50%, susțin pediatrii americani. Aproximativ 3500 de sugari mor în fiecare an în Statele Unite în timpul somnului din cauze precum sindromul morții subite, sufocare sau strangulare accidentală.

De asemenea, medicii avertizează că micuții nu ar trebui lăsați să doarmă pe canapele, fotolii sau alte suprafețe moi. 

"Știm că părinții se pot simți compleșiți când au un nou-născut acasă, și am vrea să le oferim un ghid despre unde și cum să-și pună copilul la culcare", a declarat Dr.
Rachel Moon, unul dintre medicii care au lansat recomandarea. "Părinții nu ar trebui să-și așeze niciodată bebelușii pe o canapea, fotoliu sau scaun cu perne, nici singuri, nici alături de o altă persoană. Știm că aceste suprafețe sunt foarte periculoase", a mai spus medicul, potrivit cosmopolitan.com

Pentru ca un bebeluș să aibă un mediu sigur de dormit, ar trebui așezat pe spate, pe o suprafață fermă, acoperită cu așternuturi care se fixează bine. În pătuț nu ar trebui să fie pături, cearșafuri, huse de protecție laterale, perne, jucării moi sau alte obiecte.

Printre alte recomandări lansate de pediatrii americani se numără contactul piele pe piele dintre mamă și copil imediat după naștere, pentru cel puțin o oră, indiferent dacă bebelușul este alăptat la sân sau cu biberonul.
Medicii recomandă și alăptarea ca pe o metodă de a preveni sindromul morții subite. Alăptarea la sân poate reduce riscul morții subite a sugarului cu până la 70%, potrivit specialiștilor citați de CNN.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod