7 lecții despre viață pe care copiii nu le învață la școală

Pe lângă cunoștințele generale, școala ar trebui să fie locul unde copiii învață cum să trăiască o viață împlinită și să se dezvolte armonios. Însă, de cele mai multe ori, aceste aspecte sunt ignorate.
Trebuie să înveți ca să fii educat și să reușești în viață. Este foarte adevărat! Însă, mult mai important decât să memorezi tot ce ți se predă la școală, este să le dezvolți capacitatea de a înțelege pe deplin și de a analiza informațiile care sunt cu adevărat utile. Unele lucruri pe care copilul le poate deprinde de mic îl vor ajuta foarte mult să se transforme într-un adult responsabil.

Potrivit site-ului Theunboundspirit, iată care sunt cele 7 lecții despre viață pe care copiii nu le învață la școală:


1. Cunoașterea nu înseamnă și înțelegere

Chiar dacă ajungi să cunoști foarte multe lucruri din diverse domenii, nu înseamnă că le-ai și înțeles pe deplin. Prin urmare, majoritatea dintre noi nu am învățat să ne dezvoltăm gândirea critică și să ne bazăm pe propriile experiențe și moduri de a percepe lucrurile.
În schimb, învățăm să luăm totul ca pur adevăr, fără să filtrăm informațiile și să ne întrebăm dacă ceea ce știm este sau nu adevărat. 


2. Notele și diplomele nu te fac mai important

Sunt importante și utile în anumite cazuri, însă nu sunt suficiente pentru a te defini ca persoană. Titlurile, notele și diplomele nu te fac să fii un om mai bun, mai înțelegător, mai deștept și mai responsabil. Pot să îți ofere o satisfacție pe moment, însă nu te definesc ca persoană și nu vei fi mai puternic dacă intrii în posesia lor. 


3. Eșecul poate să fie un lucru bun

Într-o lume în care competiția este la cote alarmante, frica de eșec este cel mai mare inamic al nostru. Însă, tot aceasta este cea care te va opri să faci ce vrei în viață, fără ă-ți fie teamă că vei greși.
Dacă te lași păcălit de această teamă că vei eșua, nu faci decât să stagnezi și să regreți mai târziu că nici măcar nu ai încercat să faci ceva. Din greșeli învățăm să evoluăm și să ne maturizâm, astfel încât să devenim adulți responsabili.


4. Concurența nu este benefică

Studiile au arătat clar că atunci când copiii cooperează și colaborează învață mult mai ușor, decât atunci când sunt într-o permanentă competiție între ei. Acest lucru îi ajută să fie mai creativi.


5. Rezultatul unui examen nu-ți arată gradul de inteligență

Deși am fost învățați că notele de la examen sunt foarte importante, acestea sunt doar niște teste prin care ești nevoit să înșiri informații memorate, de multe ori mecanic, și pe care sfârșești a le uita în mare parte. Este firesc să nu fi bun la toate materiile, să îți dai silința să dobândești cât mai multe cunoștințe utile, însă o notă proastă nu măsoară gradul tău de inteligență.


6. Banii nu aduc fericirea

Trebuie să înveți, să termini o facultate, să ai o diplomă, să te angajezi într-un loc bun și să câștigi mulți bani ca să fii fericit . Cam așa sună un îndemn pe care îl auzim adesea când suntem copii.
Astfel, ajungem să credem că doar banii ne pot aduce fericirea și alergăm în continuu după ei, în timp ce viața trece pe lângă noi. Chiar dacă banii sunt importanți pentru că te ajută să traiești, practic o situație financiară excelentă nu îți garantează fericirea.  După cum arată toate studiile, se pare că fericirea are legătură mai mult cu relațiile pe care le ai cu persoanele din jurul tău, decât cu banii. 


7. Nonconformismul este un lucru bun

Fiecare persoană este unică, fără excepție, De mici am fost învățați să ne conformăm anumitor reguli și să urmăm o cale care ne asigură succesul. Însă, toate mințile luminate de pe Pământ au ales să nu se conformeze acestor reguli impuse, să gândească singure, să-și pună întrebări și să aibă îndoieli.
Acest lucru te poate ajuta să trăiești o viață împlinită și să faci ceea ce-ți place.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 10 Sep 2017, 13:00
    banii si fericirea

    Banii nu aduc fericirea, dar lipsa banilor sigur aduce nefericirea.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod