Ce greutăți întâmpină mamele de gemeni?

Mamele de gemeni au o viață ceva mai complicată decât mămicile care au un singur copil, însă și bucuriile vin la dublu.
Dacă nu te așteptai să ai gemeni și vestea te-a luat puțin prin surprindere, ar trebui să știi ce greutăți întâmpină mamele de gemeni. Pentru că multe dintre acestea sunt incomparabile cu viața mamelor cu un singur copil, mai ales având în vedere faptul că timpul nu se dilată și că nu îți cresc și două mâini în plus pentru a avea grijă de cei mici. Iată ce greutăți întâmpină mamele de gemeni!

De ce este mai dificilă viața mamelor de gemeni?


1. Totul se face la dublu, chiar și vizitele la doctor


Fiecare vizită la doctor va dura de două ori mai mult decât în cazul viitoarelor mămici cu un singur copil, având în vedere faptul că doctorul trebuie să monitorizeze cu atenție evoluția ambilor copii. De asemenea, s-ar putea ca medicul să-ți spună să treci mai des pe la cabinet, pentru a preveni și detecta orice problemă care poate apărea cât mai repede posibil.
Pe lângă partea medicală a sarcinii cu doi copii, va trebui să cumperi și mai multe hăinuțe.

2. Oamenii nu vor ezita să comenteze diferite lucruri despre greutatea ta


În cazul oricărei sarcini, viitoarea mămică câștigă câteva kilograme în plus. Nu numai că un mic om crește în interiorul mămicilor, însă este vorba și despre un exces de apă și un volum al sângelui crescut, precum și un nou organ - placenta. Șansele sunt ca mamele să aibă un control prea scăzut asupra kilogramelor în plus pe care le câștigă în această perioadă.
Iar oamenii nu vor ezita să comenteze tot felul de lucruri incomode în legătură cu greutatea ta. 

3. Trebuie să ai grijă de două vieți în loc de una


În timpul ultrasunetelor, personalul medical va fi foarte atent pentru a se asigura că monitorizează corect copilul de fiecare dată, astfel încât evoluția este normală și corectă. Este destul de stresant să treci prin acest proces cu un singur copil, iar când trebuie să ții evidența a două vieți, lucrurile se complică și mai tare.
Odată ce sarcina progresează, multe femei devin obsedate de urmărirea numărului de lovituri în burtică pe care le simt de la copilul lor. Ei bine, încearcă să faci acest lucru neștiind ale cui picioare se mișcă! 

Iar recuperarea pentru mamele de gemeni este mai lungă, însă, după cum spuneam, și bucuriile vor veni tot la dublu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod