Cum să-i vorbești copilului ca să ajungă un adult de succes

Părinții încearcă să afle cât mai multe lucruri care îi pot ajuta pe copiii lor să aibă o educație sănătoasă, fie că ascultă sfaturile prietenilor, citesc cărți dedicate sau site-uri specializate.
Alții își ascultă instinctul și fac ceea ce cred că este cel mai bine pentru copiii lor, din propria perspectivă. Însă diferența dintre o mentalitate bazată pe creștere și una fixă poate fi aproape inobservabilă la copii. Ambele pot implica laude din partea părinților, dar una dintre ele valorifică procesul învățării, pe când cealaltă este fixată pe rezultatele învățării.

Tu știi cum să-i vorbești copilului tău pentru a cultiva o dezvoltare sănătoasă? Ți-am pregătit câteva sfaturi, pentru îndeplinirea acestui obiectiv!

Exemple de fraze pentru o educație sănătoasă


Mentalitatea bazată pe creștere și îmbunătățire poate fi insuflată copilului prin punerea accentului pe abilitățile acestuia, nu pe cât de deștept și inteligent este cel mic. Așa că iată câteva exemple, care îți pot detalia diferența dintre o mentalitate corectă și una ce îi poate aduce mai multe dezavantaje copilului tău.

Incorect: "Ai răspuns corect, foarte bine.
Ești atât de deștept!"

Corect: "Ai răspuns corect, bravo! Ai muncit atât de mult pentru a înțelege ce trebuie făcut și ai reușit."

Incorect: "Ai terminat de rezolvat acel puzzle atât de repede! Te pricepi, bravo!"

Corect: "Bravo! Vrei să încerci și un puzzle mai greu? Cred că îl poți rezolva!"

Când ar trebui să-i insufli copilului mentalitatea bazată pe dezvoltare continuă?

Studiile ne arată faptul că nu este niciodată prea târziu pentru a încuraja o educație bazată pe dezvoltare continuă.
Cei mai mulți copii au o astfel de mentalitate în mod natural, dar felul în care îi vorbești copilului poate transforma această mentalitate într-o gândire statică. Părinții își doresc să-și laude copiii pentru ceea ce fac, dar sunt inconștienți de felul în care cei mici pot interpreta acest lucru. Momentul oportun pentru a încuraja mentalitatea bazată pe creștere este când copiii încep să înțeleagă limbajul nostru. Dar asta nu înseamnă că nu mai există nicio speranță pentru copiii mai mari.
Mentalitatea aceasta poate fi introdusă și exersată și mai târziu în viața copiilor.

Cei mai mulți copii mai mari au parte de un mix al mentalităților de creștere și fixe, dar, ca părinte, poți încuraja întotdeauna alegerea mentalității de creștere, prin felul cum îi vorbești copilului, sprijinul pe care i-l oferi și optimism.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod