Cum să-ți înveți copilul bunele maniere când te face de râs în public

Nu știi niciodată ce va face copilul tău în public. Fiecare părinte are parte de câteva momente jenante în viața sa, când comportamentul copilului său îl șochează și îl face să se simtă prost.
Poate că îl auzi pe cel mic comentând despre greutatea unei rude sau poate că se oprește pe stradă în fața unui fumător și îi spune că o să moară. Poate copilul tău primește un cadou de ziua lui și îi spune direct persoanei care i l-a dat că nu îi place. Poate că de Crăciun abia face contact vizual cu rudele sale. Aceste momente jenante nu au legătură cu abilitățile tale de creștere a copiilor. Toți copiii fac lucruri imprevizibile și au momente în care sunt nepoliticoși, indiferenți sau nu sunt conștienți de așteptările sociale. Iată câteva modalități prin care poți să-ți înveți copilul bunele maniere când te face de râs în public!

Cel mic te face de râs în public? Iată cum să-l înveți bunele maniere


Problemele în public


Încearcă să uiți de părerile altora și nu lua decizii atunci când ești nervos sau supărat, deoarece starea ta emoțională din acel moment înseamnă că reacționezi exagerat la incidente minore. Așteaptă până când poți discuta doar tu cu copilul tău.
Și discută într-o manieră calmă. Asta doar dacă nu simți că există probleme mai mari și comportamentul copilului tău se înrăutățește. Dacă cel mic are adesea un comportament nepoliticos și lipsit de respect, încearcă să îl înveți să se pună în locul altor persoane pentru a lua în considerare modul în care comportamentul său îi afectează pe ceilalți. Pe măsură ce îți înveți copilul acest lucru, încearcă să îl întrebi cum crede că te simți când vorbește cu tine într-un mod nepoliticos. 

În cazul în care copilul se opune unui comportament politicos, începe să-l întrebi cum se simt ceilalți din cauza comportamentului lui și dacă se poartă în acel fel doar pentru a le arăta ceva celorlalți.
Multe incidente publice pot fi rezolvate dacă cel mic știe să fie politicos, chiar dacă nu își dorește atât de mult acest lucru.

Problemele cu familia extinsă


Încearcă să interpretezi comportamentul copilului tău pentru a-ți da seama de ce are nevoie. Este obosit, copleșit, îi este foame? Îngrijirea unei nevoi de bază poate ajuta copilul să-și schimbe comportamentul, iar în acest fel puteți spune stop momentelor jenante. Nu ar trebui să îți fie rușine să pleci cu cel mic, dacă are un comportament urât sau chiar periculos. Nu îl amenința, dar încearcă să faci ceea ce ți-ai propus, în ciuda comentariilor rudelor. Analizează ce comportament poți ignora pentru a crea o experiență de familie confortabilă și plăcută și ce comportamente ale copilului ar trebui îndreptate.
Vorbește cu familia ta, cere-le rudelor să nu intervină și să încerce să îți educe copilul. Nu e plăcut pentru nimeni să-ți mustrezi copilul la o adunare de familie.

Problemele cu profesorii și alte autorități


Adu-i aminte copilului de bunele maniere în aceste momente. Permite-le profesorilor să reacționeze și să îți educe copilul, astfel încât ambele părți să lucreze pentru a-i reaminti copilului cum ar trebui să acționeze. Adesea, profesorii îi știu cumportamentul copilului și te pot ajuta să îi schimbi comportamentul, pentru a deveni o persoană mai bună. Multe momente jenante apar și alături de profesori în fiecare zi, însă aceștia sunt dispuși să colaboreze și să aibă grijă de copil, astfel încât să devină cea mai bună variantă a sa.
Nu încerca să faci glume, să găsești scuze sau să justifici comportamentul copilului tău. Pur și simplu spune-i să își ceară scuze și discută cu el de ce simți că a avut un comportament nepotrivit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod