Cum să-ți înveți copilul să doarmă singur în cameră

Deficiența de somn poate avea multe efecte negative. Când vine vorba de stabilirea unor obiceiuri bune de somn, este important să-ți înveți copilul să doarmă singur în cameră încă de la început. Iată cum poți face acest lucru!

Modalități prin care poți să-ți înveți copilul să doarmă singur


Reglarea somnului unui copil nu este o sarcină ușoară. În primul rând, asigură-te că toate persoanele din casă te susțin când vine vorba de deciziile pe care le iei. Apoi, schimbă-ți percepția cu privire la cine este șeful în această situație. Părinții copiilor mici sunt prinși adesea în această capcană. Pare imposibil să controlezi copiii, dar sarcina părinților este de a stabili și de a menține anumite limite în ceea ce privește rutina și programul de somn.
În cele din urmă, fă un plan și implementează-l.

Pentru a începe, fă o rutină de culcare. Ține lumina la intensitate scăzută și fă liniște. Permite-i celui mic să aleagă o carte, pijmalele preferate și un animal de pluș. Opțiunile oferite copilului înainte de culcare îl ajută să se simtă ca și cum ar controla situația.

Dacă piticul tău nu poate să doarmă singur în cameră, spune-i că trebuie să rămână în pat și să doarmă. Fii fermă. Odată ce ai stabilit acest lucru, este timpul să-i spui noapte bună și să părăsești camera.

În momentul în care cel mic pare nesigur sau începe să plângă atunci când ieși din casă, asigură-l verbal că tu ești în camera de lângă, dar că el trebuie să stea în pat.
Iar dacă cel mic se dă jos din pat, trebuie să-l duci înapoi în pat. Fă acest lucru fără a vorbi sau explica. Dacă piticul tău simte că vocea ta e mai sus cu o octavă și îl liniștești cu disperare, atunci nu îți va auzi cuvintele, ci tonul vocii, care este unul alarmant și stresant pentru el.

S-ar putea să poți să îl pui înapoi în pat și să ieși din cameră, iar el să înțeleagă că e timpul să doarmă și că nu glumești. Cu toate acestea, copilul va încerca să te testeze.
Continuă să-l duci înapoi în patul lui, până când rămâne acolo.

Dacă piticul tău te urmărește imediat din cameră, în loc de a veni ulterior după tine, încearcă să stai pe o podea sau pe un scaun în cameră. Stai aproape de pat, pentru a-l reasigura fizic de prezența ta, dar nu sta în pat lângă el, nu îl lăsa să stea la tine în brațe sau să se dea jos din pat. De asemenea, ar trebui să îi spui o singură dată că vei sta acolo și că el trebuie să rămână în patul lui.
Iar în momentul în care adoarme, poți ieși din camera lui. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod