Cum să-ți înveți copilul să folosească olița în trei zile

Cum să-ți înveți copilul să folosească olița în trei zile

Tranziția de la scutece la folosirea oliței este una destul de dificilă, pe care părinții o amână adesea. Nu este ușor să înveți un copil care abia știe să vorbească cum să-și facă nevoile la toaletă sau la oliță.
Dar din fericire există soluții eficiente, testate de părinții din întreaga lume. Una dintre ele este numită "metoda de trei zile", pentru că promite ca la finalul celei de-a treia zi copilul va ști să-și facă nevoile la oliță, potrivit purewow.com. Iată ce ar trebui să știi:

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să renunți la toate scutecele pe care le ai în casă și să rezervi o perioadă de trei zile în care să te concentrezi exclusiv asupra misiunii de a-ți învăța copilul să folosească olița sau toaleta. Iar pentru a face asta în mod eficient, este de preferat să stabilești un weekend pe care să-l petreci acasă cu copilul tău, astfel încât să fii întotdeauna aproape de toaletă sau oliță.

Este necesar să plănuiești cu atenție, astfel încât să ai acasă tot ce îți trebuie.
De asemenea, ai nevoie de ajutorul cuiva din familie pentru a petrece mai mult timp cu celălalt/ceilalți copii.

Pasul următor este să ai la îndemână mai multe tricouri largi pe care copilul tău să le poarte astfel încât să-i acopere zonele intime. Poate purta sau nu chiloței, dar nu scutece sau pantaloni. Ideea este că micuțul trebuie să vadă ce se întâmplă când face pe el.

În prima zi, după ce copilul tău se trezește, explică-i ca va renunța la scutec și apoi organizează un joc, prin care copilul aruncă scutecul și îi spune pa-pa.
Îmbracă-l cu un tricou larg și explică-i că pentru că nu mai există scutecul care să prindă caca sau pipi, va trebui să facă la oliță.

La micul dejun, dă-i o cantitate mai mare de lichide și apoi pune-l la oliță. Dacă a reușit, foarte bine! Dacă nu, păstrează-ți calmul, curăță și continuați mai departe. Unii părinți aleg să le ofere copiilor mici recompense atunci când fac la oliță, dar pedepsele sunt în mod clar interzise atunci când apar accidete și copilul face pe el. Este o perioadă de învățare, pe care copilul trebui să o asocieze cu lucruri pozitive.

În toate aceste zile va trebui să mergi cu copilul la toaletă în mod regulat, la intervale scurte de timp.
Poți încerca o dată la 15 minute sau o dată pe oră, important este să fie vizite regulate. De asemenea, trebuie să supraveghezi copilul îndeaproape, pentru a observa eventualele semnale care îți indică faptul că are nevoie la toaletă.

Chiar dacă mulți părinți folosesc această metodă și spun că dă rezultate, nu te aștepta ca micuțul tău să se comporte din prima ca un adult, să tragă apa, să se spele și să-și pună pantalonii ca și cum n-ar fi mare lucru. Accidentele se mai pot întâmpla, iar cei mai mulți copii vor avea nevoie să poarte scutec pe timpul nopții pentru o vreme, chiar dacă au învățat să facă la oliță sau la toaletă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod