Cum să-ți protejezi copilul de răceală

Ca în cazul oricărei boli infecțioase, persoanele cele mai vulnerabile la problemele cauzate de răceală și gripă includ copiii mici. Din păcate, există și decese cauzate de răceli și gripă. Însă există câteva modalități prin care poți să-ți protejezi copilul de răceală sau de complicațiile acesteia.

Modalități prin care poți să-ți protejezi copilul de răceală


1. Fii atentă la simptome și tratează rapid problemele


Dacă cel mic are probleme respiratorii, strănută, are nasul înfundat și îl doare gâtul, este o idee bună să mergi cu acesta imediat la medic. Consultațiile anticipate sunt importante, deoarece antiviralele sunt mai eficiente dacă le iei devreme, în mod ideal ar fi în prima sau a doua zi după apariția simptomelor. 

2. Dă-i medicamente dacă este nevoie


Dacă medicul tău spune că cel mic ar trebui să ia un antiviral, este important ca acesta să urmeze tratamentul recomandat. De asemenea, în cazul în care vrei să-l vaccinezi contra gripei pe cel mic, însă este în contact direct cu alte persoane care au gripă la școală, s-ar putea ca medicul să îți recomande un antiviral timp de o săptămână înainte de vaccin.
Însă consultă medicul de fiecare dată când te afli într-o situație în care nu știi exact ce ar trebui să faci.

3. Învață-l cum ar trebui să se comporte în timpul sezonului rece


Poate fi evident, dar unul dintre cele mai ușoare moduri în care poți să-ți protejezi copilul de răceală este să te asiguri că acesta respectă eticheta bolii respective. Acest lucru înseamnă că piticul tău ar trebui să își acopere nasul și gura cu un șervețel atunci când strănută și tușește și să se spele frecvent pe mâini cu apă și săpun.
Este, de asemenea, o idee bună să speli frecvent în casă suprafețele des atinse în această perioadă a anului. Este important să te asiguri că știi dacă există copii sau adulți bolnavi în preajma copilului tău. Iar dacă aceștia au o problemă medicală, cel mic ar trebui să evite contactul cu ei.

Rămâne la latitudinea ta dacă vrei să te vaccinezi împotriva gripei și răcelilor, însă acest lucru reprezintă un pas important în menținerea sănătății familiei, mai ales având în vedere că există mai multe tulpini care se pare că sunt mai rezistente la medicamente decât înainte.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod