La ce trebuie să ai grijă când îi pui cercei copilului?

Pentru multe persoane, procesul de a pune cercei copilului reprezintă un ritual de trecere. Dacă ai în vedere această procedură pentru copilul tău, atunci cunoașterea preocupărilor pentru sănătate este crucială. Iată ce trebuie să știi când îi pui cercei copilului!
Vrei să îi pui cercei copilului? Iată de ce trebuie să ții cont!

În cazul multor părinți, cerceii la copii reprezintă o tradiție. Unul dintre cele mai importante argumente în favoarea practicii este ideea că cea mică nu își va aminti durerea mai târziu în viață. În plus, cerceii sunt niște accesorii drăguțe pentru majoritatea articolelor de îmbrăcăminte. Acestea fiind spuse, orice piercing vine cu un anumit grad de risc. Sângerările, reacțiile alergice și infecțiile sunt doar câteva dintre posibilele probleme cauzate de cercei.
Din cauza potențialelor complicații asociate cu piercingul, este recomandat să aștepți până când copilul este suficient de mare. În general, te poți sfătui cu medicul. Iată la ce trebuie să fii atentă!

1. Alergii

Se pare că oamenii pot fi alergici la aproape orice, iar acest lucru este valabil și pentru diferitele tipuri de metale. Alergiile la nichel sunt frecvent întâlnite și sunt adesea asociate cu bijuteriile. Semnele includ apariția unei erupții sau a unei zone roșii pe piele.
Alege cerceii hipoalergenici pentru a reduce acest risc.

2. Infecții bacteriene

Infecțiile sunt un pericol care vine la pachet cu piercingul. Potrivit publicației Parents, semnele infecției cauzate de piercing includ umflături, roșeață și sensibilitate. În unele cazuri, este nevoie de antibiotice pentru a trata infecția.

3. Durere

Chiar și copiii mici simt durere atunci când acul pătrunde în ureche. Este posibil să fie nevoie de o anumită anestezie locală aplicată lobului urechii înainte de piercing.
Poți apela la ajutorul unui medic specialist pentru a efectua procedura.

4. Sângerare

Orice sângerare în cazul copiilor este alarmantă. Sângerarea persistentă cauzată de cercei reprezintă cel mai probabil un semn de alarmă pentru prezența unei infecții și trebuie să îi faceți o vizită medicului.

5. Roșeață și inflamație

Din nou, semnele unei infecții pot fi destul de evidente. Potrivit publicației Healthline, o ureche infectată poate prezenta roșeață, inflamarea zonei și durere.
S-ar putea să fie nevoie de antibiotice pentru a rezolva problema.

6. Probleme cu urechea

Adulții și copiii mai mari știu că nu este bine să tragă de un cercel abia pus în ureche. Însă, dacă ai purtat vreodată bijuterii în preajma copiilor, știi că cei mici pot trage aceste accesorii cu o forță surprinzătoare. Având în vedere acest lucru, copiii mici își pot smulge proprii cercei din ureche.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod