Metoda genială prin care înveţi copiii de ce trebuie să se spele pe mâini

Spălarea mâinilor este cel mai important pas pe care îl poţi face pentru a ţine la distanţă răceala sau gripa, dar şi afecţiuni mult mai grave, precum hepatita.

Dar oricât de des le-am spune asta copiilor, de multe ori pare că informaţia intră pe o ureche şi iese pe cealaltă...

Educatorii şi învăţătorii sunt cei care se lovesc cel mai des de încăpăţânarea copiilor de a se spăla cât mai des pe mâini. Tocmai de aceea, pentru a-i face pe copii să înţeleagă mult mai uşor de ce este esenţial să speli des mâinile, o învăţătoare din Statele Unite a inventat o metodă cât se poate de ingenioasă.

Courtney Lee Simpson a postat o imagine pe Facebook prin care demonstrează de ce este atât de importantă spălarea mâinilor.

Iar postarea sa a devenit virală, pentru că ideea învăţătoarei este absolut genială.

Aceasta explică în postarea sa de pe Facebook că ai nevoie de numai trei felii de pâine pentru a demonstra teoria mâinilor murdare.





"Îi laşi pe copii să te vadă cum pui o felie de pâine într-o pungă, folosind mănuşi sterile, şi etichetezi punga cu 'Mediu controlat'. Apoi te speli pe mâini şi pui o felie de pâine într-o pungă pe care scrii 'Curat'. Ultimul pas este să iei o felie de pâine şi să o dai din mână în mână tuturor copiilor, apoi o pui într-o pungă pe care scrie 'Murdar'.
Iar rezultatele vorbesc de la sine. Se poate observa cum ultima felie de pâine se schimbă în timp din cauza germenilor. Este o metodă grozavă de a-i învăţa pe copii importanţa spălatului pe mâini
", a scris învăţătoarea în postarea sa.

Poţi face acest experiment acasă, împreună cu copilul tău. Veţi observa treptat cum pâinea contaminată cu germeni se va strica mult mai repede şi va arăta dezgustător, ceea ce în mod sigur îi va impulsiona pe cei mici să se spele mai des pe mâini.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod