Părinții își fac griji pentru copiii lor și când aceștia sunt adulți

Cu cât înaintezi mai mult în vârstă, cu atât mai iritat ești de verificările constante ale părinților tăi, mai ales când te întreabă ce ai mâncat, cu cine ai ieșit sau unde ai fost. Cu toate acestea, procesul este unul natural și des întâlnit.
Indiferent de cât de mult succes ai în viață, de cât de bine ai grijă de tine, părinții își vor face întotdeauna griji pentru copiii lor, iar tu vei fi tot timpul copilul lor. Iată de ce!

Care este motivul pentru care părinții își fac griji pentru copiii lor toată viața?


Acest lucru a fost descoperit după ce au fost analizate 186 de cupluri căsătorite cu doi sau trei copii adulți. Se pare că părinții continuă să se îngrijoreze cu privire la copiii lor și după vârsta adolescenței.
Atenția este îndreptată către socializarea din familie în perioada în care copiii sunt mici. Însă familia continuă să fie o parte centrală a vieților noastre la maturitate, iar influențele familiei se revăd în toate situațiile.

Pentru studiu, echipa de cercetători a întrebat cele 186 de cupluri, cu vârsta medie de 57 de ani, o serie de întrebări privind sprijinul emoțional și financiar, ajutorul propriu-zis, discuțiile despre evenimentele zilnice. Părinții au fost întrebați cât de mult timp își petrec făcându-și griji pentru copiii lor și cât de mult dorm noaptea.

Iar rezultatele au confirmat ceea ce trăiesc cei mai mulți oameni în fiecare zi - părinții se îngrijorează și nu dorm din cauza copiilor lor, chiar și atunci când aceștia sunt adulți maturi.

Diferența principală dintre mame și tați este că somnul mamelor este întrerupt din cauza grijilor pentru copiii lor adulți indiferent de cine le oferă acestora sprijin, pe când calitatea somnului taților se deteriorează doar atunci când sunt cei care trebuie să le ofere sprijin.

Se pare că simplul act de a oferi sprijin copiilor a afectat somnul taților, pe când mamele au fost afectate de stresul sprijinului.
Indiferent cum percepi acest lucru, studiul vine ca o confirmare puternică a faptului că părinții noștri își vor dedica întotdeauna sănătatea și bunăstarea pentru noi și că le va păsa întotdeauna.

Și părinții tăi te sună constant să te întrebe diferite lucruri despre viața ta? Nu uita să le spui cât de mult apreciezi acest lucru. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod