Tații au un rol uriaș în viața fiicelor

În chestiuni care privesc dinamica și dezvoltarea familiei, nu multe persoane înțeleg cu adevărat importanța legăturii dintre un tată și fiica sa.
Există cercetări științifice care confirmă că tații au un rol uriaș în viața fiicelor lor și că ar trebui să dezvolte legături emoționale puternice și sănătoase pentru a asigura dezvoltarea corectă a fiicelor. Nu este doar faptul că fetele au nevoie de sprijinul tatălui pe parcursul vieții. Se pare că tații care investesc emoțional și sunt prezenți în viața fiicelor lor joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a acestora. Nu mai este vorba doar despre o chestiune de confort, ci despre o necesitate.

De ce au tații un rol uriaș în viața fiicelor lor?


Pe baza studiului efectuat, fiicele care au relații apropiate și sănătoase cu tații lor tind să se simtă mai confortabil în exprimarea sentimentelor lor. Acest lucru le permite să fie gata să aibă relații apropiate și intime mai târziu în viață.
Aceste relații nu trebuie neapărat să fie cele romantice. Legăturile emoționale puternice cu o figură paternă pot ajuta femeile să aibă relații sănătoase cu prietenii, colegii de muncă și iubiții. 

Un alt aspect important al vieții unei fiice care este afectat de disponibilitatea emoțională a tatălui este modul în care își formează valorile și principiile în viață. Atunci când un tată este capabil să creeze o dinamică sănătoasă între cei doi, înseamnă că acesta o poate ajuta pe fiica sa să aibă o imagine de sine bună.  

Pe lângă factorii emoționali, tații pot juca roluri foarte importante la nivel practic. Când vine vorba de probleme de stabilitate financiară sau sănătate fizică, tații sunt foarte importanți.
Studiile au arătat deja că femeile ai căror tați sunt mai implicați în viața lor tind să se dezvolte și să ajungă mai stabile din punct de vedere financiar și mai sănătoase din punct de vedere fizic. Acesta a fost un studiu pentru a analiza viețile fiicelor care au crescut fără tată.

De multe ori, tatăl este perceput ca fiind simbolul puterii financiare într-o familie. În momentul în care combini acest lucru cu o sănătate emoțională și fizică puternică, probabil că o fiică va avea succes în viitor și se va simți confortabil.

De ce trebuie să fie tații foarte implicați de la început?


Tații care fac parte din viața fiicelor lor încă de la început vor putea să beneficieze substanțial de acest lucru, spre deosebirii de tații care apar doar mai târziu în viață. De fapt, cercetarea acestei idei este relativ nouă.
Până acum câteva decenii, taților nu le era permis să fie prezenți fizic la nașterea copiilor. În trecut, mamele erau văzute ca principalele persoane de acasă. Acestea sunt cele lăsate în sarcina planificării și dezvoltării. Dar este diferent în prezent. Mamele și tații au acum roluri și responsabilități egale în ceea ce privește creșterea copiilor. Există mai multe oportunități care le sunt oferite taților în zilele noastre, ceea ce le permite să fie mai implicați încă de la început.

Tații își pot adormi acum copiii seara. Ei sunt capabili să-și hrănească bebelușii cu formula de lapte pregătită în prealabil. Aceștia le pot schimba scutecele copiilor și așa mai departe. Acest lucru înseamnă că tații sunt capabili să stabilească relații apropiate cu fiicele lor încă de la început.

Dar aceste lucruri nu înseamnă că mamele nu sunt la fel de importante pentru dezvoltarea fiicelor lor.
Mamele trebuie să joace întotdeauna roluri active în modelarea vieții copiilor lor. Va trebui să fie întotdeauna un efort de echipă între mamă și tată. Tații ar trebui să fie întotdeauna încurajați să joace un rol mai important în îngrijirea copiilor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod