Tot ce trebuie să știi despre hidratarea copiilor

De multe ori, copiilor le este greu să-și exprime emoțiile. Fie că e tristețe, fericire, foame sau sete.
Așa că nu este de mirare că, în unele cazuri, părinții nu își dau seama cu exactitate ce le lipsește copiilor lor. Însă hidratarea copiilor este un subiect care trebuie cunoscut în adâncime, deoarece este este o parte vitală a vieții lor.

Ce trebuie să știi despre hidratarea copiilor?


O persoană hidratată este o persoană al cărei corp are suficientă apă pentru a funcționa bine. Copiii mai mici sunt încurajați să bea în jur de 5-8 pahare de apă pe zi, în funcție de vârsta, greutatea și nivelul activităților fizice zilnice.
Consumul de apă este important pentru funcționarea corectă a organismului și a minții. Iată ce trebuie să știi despre hidratarea copiilor!

1. Consumul exagerat de apă este foarte rar întâlnit


Dacă îți este frică să nu bea prea multă apă copilul tău, nu îți face griji. De cele mai multe ori, deshidratarea sau lipsa de apă din corpul cuiva este mult mai frecventă decât hiponametria.

2. Setea poate fi un semn al deshidratării


Cele mai multe semne ale deshidratării pot fi ușor ignorate. Setea este un semnal de alarmă care îți indică dacă piticul tău primește suficiente lichide sau nu.
Asigură-te că nu e nevoie să ceară un pahar cu apă. Învață-l să bea singur un pahar cu apă când se trezește și pe parcursul zilei.

Apa este cea mai simplă modalitate de hidratare a corpului

Apa se regăsește în toate lichidele, de la băuturi răcoritoare la supe, până și în mâncarea solidă pe care o consumăm. Dacă îți dorești să ai un copil hidratat, alegerea apei dintre toate celelalte alternative este soluția perfectă.

Foamea poate fi uneori un indiciu al setei

Deshidratarea este dificil de detectat la copii și adulți, deoarece setea poate fi confundată cu senzația de foame.
Dacă copilul tău îți cere gustări și îți spune că îi este foame, oferă-i mai întâi un pahar cu apă și apoi întreabă-l pe micuțul tău după aproximativ 10 minute dacă își mai dorește o gustare.

Consumul ridicat de apă ese important atunci când copilul este bolnav

În momentele în care copilul este bolnav, mai ales dacă prezintă vărsături sau suferă de diaree, acesta pierde fluide într-un ritm mai rapid. Oferă-i celui mic câteva pahare cu apă, atunci când poate bea, deoarece îl vei ajuta să elimine toxinele din organism și să controleze temperatura corpului.
Încurajează-l să bea apă, chiar dacă simte că nu poate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod