Franța va înlocui cuvintele mamă și tată cu părintele 1 și părintele 2 din formularele școlare pentru a evita excluderea părinților de același sex

Adunarea națională franceză a votat pentru modificarea legii educației, cu scopul de a înlocui termenii "mamă" și "tată" în formularele școlare cu "părintele 1" și "părintele 2".
Această măsură deschide calea către schimbarea pe care parlamentarii vor să o acorde familiilor cu părinți de același sex, abordând în acest fel și subiectul discriminării. 

Schimbarea pe care o face Franța în formularele școlare pentru a evita excluderea părinților de același sex


Președintele Emmanuel Macron a susținut amendamentul cu scopul ancorării diversității familiilor cu copii. Majoritatea formularelor, cum ar fi cele pentru absența unui elev, menționează o mamă și un tată, dar nu țin cont de legea franceză privind egalitatea din mariaj, care a fost aprobată în 2013.
Un alt membru politic, Jennifer De Temmerman, a fost de acord că modelele sociale și familiile sunt puțin depășite. Nimeni nu ar trebui să se simtă exclus din societatea în care trăim prin gândirea unora. 

Amendamentul prevede, pentru a preveni discriminarea, înscrierea la școală, registrele de clasă, autorizațiile pentru părinți și toate celelalte formulare oficiale care implică elevii să menționeze doar părintele 1 și părintele 2. Acest amendament i-a înfuriat pe creștini și pe conservatori.
Nu se bucură de sprijin unanim nici în partidul lui Macron. Ministrul educației, Jean-Michel Blanquer a declarat că eliminarea formulării "mamă" și "tată" reprezintă o depășire legislativă a guvernului. 

Alexandre Urwicz, președintele Association of Homo-parental Families, nu este sigur de acest amendament. La început, a fost de acord cu el, deoarece le permite familiilor să fie incluse în toate formularele în care nu puteau anterior, din punct de vedere tehnic.
Cu toate acestea, a recunoscut că se teme că noua formulare este înșelătoare, deoarece ar putea duce la o ierarhie părintească. Cine este părintele numărul 1 și cine este părintele numărul 2? Amendamentul nu a fost aprobat de Senat, dar se așteaptă să treacă mai departe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod