Sfaturi de dating pentru părinții divorțați

Poate fi dificil să îți reiei viața după divorț, mai ales când părinții divorțați încearcă să echilibreze viața copilului și propria viață amoroasă.
Atunci când ești un părinte singur, simți uneori că greutatea întregii lumi este pe umerii tăi. S-ar putea chiar să te întrebi de ce să adaugi și mai multă presiune sau responsabilitate în viața ta explorând apele tulburi ale dating-ului atunci când ești deja ocupat cu creșterea copilului. Însă există câteva sfaturi de dating pentru părinții divorțați, care îi pot ajuta pe aceștia să evite dramele și să se îndrăgostească din nou. Iată care sunt acestea!

Ce sfaturi de dating pot urma părinții divorțați?


1. Alege persoana pe care o vezi ca un model demn de urmat de către copilul tău


Specialiștii sfătuiesc părinții divorțați să aleagă o persoană care să fie un exemplu pentru copilul lor. Deși este ușor să îți placă de o persoană care investește mult în aspectul său fizic, evită să te atașezi de acest tip de persoană.
Într-o relație, este important să fii cu o persoană care împărtășește aceleași valori cu tine, nu cu o persoană care arată perfect și cu care te poți mândri pe stradă.

2. Poartă-te cum ai vrea să se poarte copilul tău


Adesea, întâlnirile romantice aduc cu sine sentimente de bucurie și anxietate, întrebări despre limite și dorința de a include prudența în interacțiunile tale. Poate că ești entuziasmat că intri din nou în scena dating-ului după o lungă perioadă de timp, dar încearcă să nu te grăbești să intri într-o relație. Distrează-te, dar nu-ți uita valorile, disciplina și înțelepciunea!

3. Fă-i cunoștință noului partener cu copilul doar dacă relația devine serioasă


Așteaptă să faci cunoștință copilului tău cu noul partener sau cu noua parteneră până când este vorba despre o relație serioasă. Timpul de așteptare este de obicei de trei luni înainte de a-ți da cu adevărat seama, deoarece este important să vă cunoașteți cât mai bine.
Chiar și după ce ai definit noua relație, este important să aștepți trei luni pentru a vedea cu adevărat dacă va rezista testului timpului. Atunci când decizi dacă partenerul potențial ar putea face parte din viața ta, este important să fiți împreună în diferite situații mai ales când ai copii. Copiii se atașează destul de ușor, iar mulți parteneri îi pot dezamăgi sau întrista.

4. Părinte divorțat: Acordă-ți timpul de care ai nevoie


Dacă nu faci nimic altceva decât să ai grijă de copil sau de copii, este posibil să nu reușești să îți dai seama care este importanța îngrijirii de sine și a timpului dedicat propriei persoane. Este important să fii prezent în viața copilului tău de fiecare dată când are nevoie, dar lasă-ți timp și pentru întâlniri.
Atunci când ești părinte singur, totul constă în planificare, dacă vrei să faci orice ți-ai propus. Oferă-ți o noapte pe săptămână în care să faci ceva ce nu are legătură cu munca. Poți angaja o bonă, dacă este nevoie. 

Încearcă să îți rezervi câte o oră în fiecare dimineață pentru meditație, pentru citit, pentru sport sau pentru orice altceva vrei să faci, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să te trezești mai devreme, pentru a te asigura că ai acele momente de singurătate. Ia în considerare planificarea timpului cu copilul tău pentru a face activitățile pe care le aveați pe lista familiei înainte de divorț. Refuză să anulezi orice planuri pe care le ai cu copilul tău. Poate că cel mic nu îți va spune că îl deranjează acest lucru, dar îl doare când vede că nu este prioritatea ta numărul unu.
Fii o persoană care își respectă promisiunile, iar copilul tău va face același lucru la rândul său atunci când va crește.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod