5 băuturi pe care să le eviți când ești însărcinată

Atunci când ești însărcinată, trebuie să îți amintești o mulțime de lucruri. Cum să faci exerciții, când să mergi la doctor, ce tip de medicamente sau suplimente ai voie să iei, ce să mănânci și chiar și ce să bei. De anumite băuturi probabil că știi deja că ar trebui să te ferești. Dacă nu le știi pe toate, iată câteva exemple de băuturi pe care să le eviți când ești însărcinată!

Ce băuturi ar trebui să eviți când ești însărcinată?


Sucurile


Consumul ridicat de băuturi dulci carbogazoase poate fi motivul pentru care te-ai îngrășat mai mult în timpul sarcinii. Aceste băuturi nu sunt dăunătoare pentru copil, dar nu sunt hrănitoare pentru tine. În plus, dacă dezvolți o afecțiune cum ar fi diabetul gestațional, urmărirea aportului de băuturi dulci poate fi și mai important. Aceste băuturi consumate ocazional nu sunt atât de dăunătoare, însă este mai bine să le eviți pe tot parcursul sarcinii.

Alcoolul


Băuturile alcoolice nu sunt recomandate în nicio cantitate în timpul sarcinii, mai ales având în vedere faptul că tulburările de dezvoltare și defectele la naștere pot fi prevenite dacă femeile însărcinate nu consumă alcool. Deși există o mulțime de mituri conform cărora un pahar ocazional cu vin este bun, este recomandat să nu bei deloc în timpul sarcinii.

Laptele nepasteurizat


Laptele nepasteurizat sau laptele crud poate avea bacterii periculoase, ce te pot îmbolnăvi și, în funcție de tipul de bacterie, există riscul producerii avortului spontan. Procesul de pasteurizare încălzește laptele și ucide bacteriile, făcându-l o opțiune mai sigură, mai ales când ești însărcinată.

Cafeaua sau ceaiul cu cofeină


Atunci când ești însărcinată, trebuie să monitorizezi și să limitezi consumul zilnic de cofeină. Este recomandat să bei cel mult 200 de miligrame de cofeină pe zi.
Atunci când te gândești că parcă ar merge o cană de cafea după prânz pentru puțină energie în plus, este important să-ți amintești că s-ar putea să-ți fi obținut cofeina din alte surse pe tot parcursul zilei. Ciocolata și ceaiul sunt alte surse de cofeină. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău sau cu un alt specialist în domeniul sănătății despre aportul de cofeină, deoarece acesta îți poate da specificații exacte pentru organismul tău.

Sucul din fructe proaspăt stoarse


Sucurile acestea sunt delicioase și hrănitoare, dar pot fi periculoase pentru viitoarele mămici. Indiferent dacă le cumperi din piață sau de la magazin, pot fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi E.
coli. Este recomandat să cumperi sucuri pasteurizate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod