Ce să mănânci dimineața pentru a evita grețurile din timpul sarcinii?

Ești însărcinată și ai parte foarte des de grețuri și vărsături? Ai nevoie de o strategie potrivită pentru alimentație. Dacă mănânci preparatele recomandate îți vei putea ameliora starea și vei preveni disconfortul accentuat.
Grețurile matinale sunt extrem de deranjante în timpul sarcinii, fiind legate de creșterea nivelurilor hormonale și intensificarea percepției mirosurilor din jurul tău. „În cele 9 luni de sarcină organismul tău se folosește de mirosuri pentru a evalua siguranța pentru bebeluș. Problema este că poți ajunge să nu tolerezi nici măcar friptura de pui la grătar”, explică dr. Miriam Erick, nutriționist.
Din fericire exită măsuri pe care le poți lua pentru a reuși să-ți revii. Nu te gândi că este mai bine să nu mănânci deloc la începutul zilei pentru că nu vei face decât să-ți agravezi starea. În plus, bebelușul tău are nevoire de o doză optimă de vitamine și minerale pentru a se dezvolta armonios.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a reduce sau elimina grețurile matinale:

 
1. Mănâncă devreme

Este indicat să ai o cutie cu biscuiți sau sărățele pe noptieră și să guști 2-3 de îndată ce te trezești pentru a preveni starea de greață. „Voma și greața se manifestă mult mai rapid pe stomacul gol.
Contează și ce fel de biscuiți alegi. Cu cât sunt mai sărați, cu atât efectul benefic va fi mai evident. În plus, pacientele mele îmi spun des că tot ce este sărat le place foarte mult când sunt însărcinate. Probabil că după cele 9 luni te vei întreba de ce te atrăgeau atât de mult sărățelele, dar cu siguranță vor favoriza o stare de echilibru în plan digestiv”
, spune dr. Erick.

 
2. Alege totul cât mai rece

Pentru a combate greața încearcă să mănânci cât mai des preparate reci. Orice fel de mâncare cald sau fierbinte va intensifica percepția aromelor și va crește riscul de vomă.

 
3. Nu uita de lămâie

Este esențial să ai mereu o lămâie la îndemână. O poți mirosi pentru a te simți reconfortată, poți pune câteva felii în apa pe care o bei sau poți consuma direct sucul proaspăt dacă simți că grețurile devin foarte puternice.
Dacă ești plecată de acasă toată ziua este bine să-ți iei la tine o sticlă cu suc de lămâie pentru a-l folosi în momentul în care intervin simptomele neplăcute.

 
4. Nu ceda în fața dulciurilor

„Consumul excesiv de zahăr va exacerba durerile de spate din timpul sarcinii pentru că inflamează terminațiile nervoase. În loc să alegi prăjituri, gogoși sau torturi cu multă cremă mai bine optează pentru 4-5 pătrățele de ciocolată neagră, cu cel puțin 70% cacao. Este un deliciu care nu îți va face rău și contribuie la prevenirea senzației de greață”, potrivit dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped din Beverly Hills.

 
5. Realizează combinația potrivită de vitamine

„Pe măsură ce abdomenul tău devine din ce în ce mai proeminent centrul de gravitație al corpului se mută spre partea din față, crescând riscul de lezare a coloanei vertebrale. Meniul zilnic are un rol important pentru protecția organismului deoarece există alimente care reduc durerile musculare și inflamațiile care cauzează inclusiv grețurile matinale”, explică dr.
Melamed. Consumă nuci și semințe pentru a obține acizi grași de tip Omega-3, morcovi și frunze de spanac pentru o doză utilă de vitamina A și cartofi dulci sau banane pentru a-ți reface rezervele din complexul de vitamine B.

 
Iată ce variante trebuie să alegi dimineața pentru a ține sub control tendința de greață din timpul sarcinii:

- ceai, bomboane sau jeleuri cu ghimbir;
- băuturi carbogazoase fără îndulcitori artificiali;
- biscuiți și sărățele cu sare grunjoasă;
- lămâie;
- ceai de mentă, de piersici, de mușețel sau de zmeură;
- batoane proteice;
- pâine prăjită;
- iaurt degresat;
- chips-uri de cartofi rumenite la cuptor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod