Reţetă spaniolă: Cum să faci paella la cuptor
Mancaruri / 26.01.2018

Ingrediente

400 g roşii tocate, în conservă
600 ml supă de pui
1 linguriţă cu boia afumată
câteva fire de şofran
1 ceapă tocată
1 căţel de usturoi zdrobit sau tocat mărunt
2 linguri cu ulei de măsline
300 g de orez pentru paella
4 pulpe superioare de pui, dezosate, tăiate în jumătăţi
200 g cârnaţi chorizo tăiaţi felii
150 g creveţi king proaspeţi
un pumn de mazăre congelată
1 lămâie tăiată în sferturi (opţional)

Mod de preparare

Încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pune roşiile tocate, cu tot cu suc, supa de pui, boia afumată şi şofranul într-un bol rezistent la căldură şi încălzeşte-le timp de 5 minute în cuptorul cu microunde la temperatură mare, până când amestecul este fierbinte.
Pune ceapa şi usturoiul într-o tavă mare sau o cratiţă potrivită pentru cuptor, stropeşte cu uleiul de măsline şi amestecă pentru a acoperi cu ulei.
Bagă cratiţa la cuptor şi las-o timp de 20 de minute, până când ceapa şi usturoiul încep să se caramelizeze.
Adaugă orezul, puiul, chorizo şi amestecul fierbinte de supă, asezonează cu sare şi piper şi pune iar la cuptor timp de 20 de minute, fără să acoperi.
Adaugă creveţii şi mazărea congelată, amestecă şi pune iar la cuptor timp de 5-10 minute, până când orezul, puiul şi creveţii sunt gătiţi bine.
Stoarce lămâie deasupra cu cinci minute înainte de a scoate de la cuptor (opţional).
Se serveşte fierbinte.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro