diamant

Cum să îți dai seama dacă un diamant este adevărat

Atunci când îți cumperi bijuterii, este recomandat să o faci dintr-un loc care îți oferă certificat de garanție și siguranța că acestea sunt adevărate. Însă dacă ai moștenire sau primești un diamant și vrei să vezi dacă acesta este adevărat, înainte de a merge cu el la un specialist, există câteva modalități care te ajută să îți dai seama.

Metode prin care poți să îți dai seama dacă un diamant este adevărat


1. Testul apei


Ia o sticlă de apă de dimensiuni normale și umple-o 3/4 cu apă. Pune cu grijă diamantul în sticlă. Dacă piatra se scufundă, atunci este adevărată. Dacă plutește sub sau deasupra apei, înseamnă că ai de-a face cu un fals. Un diamant real are o densitate mare, așa că testul apei te poate ajuta să îți dai seama.

2. Testul ceții


Pentru acest test, ține diamantul sau inelul între două degete și respiră deasupra acestuia. Pe diamant se va forma o ceață fină datorită umidității și căldurii din respirație.
Dacă ceața dispare imediat, diamantul este real. Dacă este nevoie de câteva secunde ca aceasta să dispară, probabil că ai de-a face cu un diamant fals. Diamantele conduc în mod eficient căldura și, prin urmare, dispersează rapid căldura.

3. Testul temperaturii ridicate


Diamantele sunt fabricate dintr-un material incredibil de puternic și nu vor suferi schimbări atunci când sunt expuse la o temperatură mare. Pentru a testa acest lucru, ia un pahar și umple-l cu apă. Folosește un set de mănuși ignifuge pentru a ține piatra.
Încălzește diamantul cu o brichetă timp de aproximativ 40 de secunde, apoi aruncă-l direct în apă rece. Dacă piatra se sparge, nu este un diamant adevărat. Un diamant real nu va avea nicio reacție. Această metodă testează calitatea și rezistența pietrei. Din cauza expansiunii rapide și a căldurii, materialele slabe precum sticla sau zirconiul se vor sparge sau se vor rupe. Diamantele sunt rezistente și nu sunt afectate de schimbarea temperaturii.

4. Testul punctului


Ia o bucată de hârtie și desenează un punct cu un pix sau stilou. Pune diamantul pe punct, cu fața plată în jos.
Privește în jos pe hârtie, prin capătul ascuțit al diamantului. Dacă vezi o reflecție circulară în interiorul pietrei, atunci diamantul este unul fals. Dacă nu poți vedea punctul de pe foaie, atunci diamantul este real.

Însă dacă nu ești absolut convinsă după toate aceste teste, cea mai bună soluție este să mergi la un expert pentru a verifica dacă diamantul tău este adevărat sau nu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod