10 trucuri ca să-ți descoperi stilul personal și să ai întotdeauna ținute perfecte

Fiecare femeie ar trebui să-și creeze un stil vestimentar propriu, care să o reprezinte cât mai bine. Nu este întotdeauna ușor să faci asta, prin urmare ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să-ți descoperi stilul personal.
 
Termenul "stil personal" este folosit adesea în lumea modei, dar ce înseamnă cu adevărat? Fie că ești în căutarea unei schimbări totale de stil, fie că vrei să încerci ceva nou și să faci mici schimbi, sunt unii pași pe care îi poți face și care au ca scop descoperirea acelui stil vestimentar care ți se potrivește cel mai bine și în care te simți excelent. În primul rând trebuie să înțelegi forma corpului tău și ce haine te avantajează cel mai mult. Apoi începi să identifici ce haine și ținute te fac să te simți încrezătoare.

Înțelege forma corpului tău

Cel mai important pas este să descoperi forma corpului și să știi ce anume te avantajează cel mai mult. Poți colabora cu o prietenă foarte sinceră sau cu cineva din familie pentru a găsi acele piese vestimentare din garderoba ta care îți vin perfect.
Să-ți faci fotografii și să te uiți în onglindă te va ajuta să găsești acele croieli pe care ar trebui să te bazezi cel mai mult. Iar dacă urmărești vedete care au o forma fizică similară cu a ta, vei putea observa ce croieli arata întotdeauna bine pe ele.

Găsește elementul de semnătură

Majoritatea starurilor pe care le admirăm au un element reprezentativ pe care îl recunoaștem imediat. Poate fi un accesoriu, o culoare, un imprimeu sau chiar un truc de frumusețe - Olivia Palermo și Kate Middleton au un păr strălucitor și voluminos, Anna Wintour are ochelarii de soare. Găsește acel ceva care îți place foarte mult și care poate deveni elementul cheie din ținutele tale.

Investește în piese pe care știi că le vei purta mereu

Un stil personal de succes este unul pe care îl vei iubi ani la rând, prin urmare ar trebui să porți numai acele lucruri pe care pur și simplu le adori. Un truc pe care să-l încerci este acela de a avea o bară separtă pentru haine și timp de o lună să pui pe ea tot ce porți.
Vei observa rapid ce piese vestimentare sunt elementele de bază din ținutele tale și în ce merită să investești mai mult. Dacă blugii sunt baza ținutelor tale, investește în ei. Dacă îți plac cămășile, cumpără mai multe modele pe care să le porți prin rotație.

Creează o planșă de inspirație

Un alt truc pentru a-ți descoperi stilul personal este acela de a crea o planșă de inspirație. Nu ai nevoie de lipici și foarfecă. Poți folosi platforma Pinterest pentru a crea astfel de planșe de inspirație sau chiar să adaugi bookmark tag pe Instagram de fiecare dată când vezi o ținută care te inspiră și ți-ar plăcea să o porți.

Recunoaște lucrurile care nu îți plac

Când îți triezi garderoba, este la fel de important să fii atentă și la piesele care nu îți plac și în care nu te simți bine. Doar pentru că toată lumea poartă o anumită piesă în tendințe nu înseamnă că și tu trebuie să faci același lucru, mai ales dacă nu simți că te reprezintă. 

Găsește culorile care ți se potrivesc

Așa cum trebuie să descoperi croielile care se potrivesc formei corpului tău, aceeași abordare trebuie să o ai și față de culori.
Iar cea mai bună modalitate de a descoperi culorile perfecte pentru tine este să probezi cât mai multe. Un ruj intens va face numeroase nuanțe mai ușor de purtat. 

Descoperă acea persoană care te inspiră cel mai mult

Nu este neapărat nevoie să găsești în rândul vedetelor acel „style icon” care te inspiră. Poate fi oricine, fie că e vorba de o prietenă, o colegă, un blogger de care n-ai mai auzit până acum sau chiar sora ta. 

Organizează-ți garderoba

Cheia unui stil personal impecabil este să ai o garderobă eficientă, organizată. Atunci când îți creezi o garderobă capsulă, nu ar trebui să incluzi mai mult de 50 de piese. Nu știi cu ce să începi? Descoperă aici un ghid eficient pentru organizarea garderobei care te va ajuta să decizi ce să arunci și ce să păstrezi. 

Nu te concentra doar asupra trendurilor

Apar frecvent noi tendințe, noi branduri și noi stiluri care pot fi de-a dreptul copleșitoare. Dar nu privi doar spre ele atunci când îți definești stilul.
Concentrează-te asupra unei garderobe clasice, cu piese care vor rezista în timp și care nu se demodează niciodată. Fă-ți cumpărăturile și din magazinele cu piese vintage și găsește inspirație din orice perioadă.

Rămâi fidelă brandurilor în care te simți cel mai bine

Odată ce ai găsit acele branduri care par să creeze haine fix pentru forma ta, este bine să le rămâi loială. De cele mai multe ori acestea creează versiuni similare ale pieselor cheie din fiecare sezon, folosind aceleași tipare, deci merită să reinvestești în hainele care ți se potrivesc perfect. 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod