Ce înseamnă ținuta cocktail? 30 de exemple din care să te inspiri

Probabil ai observat că pe unele invitații la anumite evenimente este specificat codul vestimentar, pe care invitații sunt rugați să-l respecte.
Iar ținuta cocktail este cea asupra căreia planează de obicei cele mai multe nedumeriri. Ce înseamnă, de fapt, o ținută cocktail?

Exact așa cum îi spune și numele, acest cod vestimentar presupune alegerea unei ținute suficient de festive și elegante încât să se potrivească unei petreceri sau unui eveniment la care se servesc băuturi alcoolice. Este un stil vestimentar destul de maleabil, ceea ce înseamnă că ai multe opțiuni la dispoziție. Poți purta orice model sau lungime de rochie, dar îți este permis și să renunți la combinația clasică de rochie și pantofi cu toc.

Ce haine se potrivesc pentru o ținută cocktail?

O rochie panou cu accente interesante precum aplicații din cristale, paiete, mărgele, ținte etc., o rochie neagră în stilul "little black dress", o rochie maxi minimalistă, o salopetă elegantă sau o fustă midi vaporoasă. Atât timp cât ținuta ta pare potrivită pentru o petrecere, este o opțiune bună pentru stilul cocktail.
Trebuie să porți pantofi eleganți, de preferat cu toc, dar și pantofii cu talpă joasă sunt acceptați, dacă alegi modele deosebite, care par potrivite pentru un eveniment special.

Cum diferă stilul cocktail de codul vestimenar "black tie"?

O ținută formală înseamnă de obicei o rochie lungă și elegantă pentru femei, obligatoriu asociată cu pantofi cu toc, și așa cum îi spune și numele, costum de culoare închisă și cravată neagră pentru bărbați.

Sunt potriviți pantalonii pentru o ținută cocktail?

Pantalonii sunt acceptați pentru codul vestimentare cocktail, dar asta nu înseamnă că poți purta blugii tăi preferați. În schimb, alege o pereche de pantaloni din stofă, cu o croială clasică sau una de tip pantaloni de costum.
Asociază-i întotdeauna cu un top elegant sau cu o cămașă din material vaporos, de tip mătase.

Ce tip de geantă trebuie să alegi pentru o ținută cocktail?

Este recomandat un clutch, un plic sau o minipoșetă. În niciun caz nu ar trebui să mergi cu geanta supradimensionată pe care o folosești zi de zi. Nici poșetele exagerat de elegante nu sunt potrivite, precum cele pe care le-ai folosi în mod normal în asociere cu o rochie lungă, foarte elegantă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod