Istoria costumului de baie. Cum s-a transformat de-a lungul anilor

Descoperă istoria costumului de baie și află cum a evoluat această piesă vestimentară de-a lungul anilor.

Până în secolul XVIII, oamenii nici nu concepeau că ar putea avea nevoie de costume de baie. Dar lucrurile s-au schimbat rapid atunci când au început să călătorească și să devină turiști. Costumele de baie s-au transformat mult de-a lungul istoriei. Forma luată de această piesă vestimentară a fost întotdeauna în strânsă legătură cu statutul femeii în societate. 
1 din 13

Istoria costumului de baie: 1910

Odată cu apariția transportului pe calea ferată, oamenii au putut călători mai ușor sute de kilometri, ceea ce a dus la apariția turismului și a destinațiilor de vacanță la malul mării. Dar persoanele din înalta societate nu erau obișnuite să se dezbrace în public. Drept urmare, aveau nevoie de haine speciale pe care să le poarte în timp ce stăteau la plajă. Primul costum de baie pentru femei era compus dintr-o rochie și pantaloni largi, în timp ce bărbații purtau pantaloni până la genunchi și o cămașă.
 
Un alt detaliu interesant al vacanțelor pe plajă de la începutul secolului 20 erau vagoanele special concepute în care oamenii își puteau schimba hainele de stradă cu cele pentru baie. Vagonul era apoi tras de cai în apă, iar persoanele din interior puteau coborî direct în mare, fără să fie văzute în hainele pentru baie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod