Cum să cureți încălțămintea din catifea

Cum să cureți încălțămintea din catifea

Pantofii, cizmele și botinele din catifea sunt în tendințe de câțiva ani și par să se mențină în topul celor mai elegante încălțări. Află cum să cureți încălțămintea din catifea.
Au un aspect prețios, sofisticat și atrag întotdeauna privirile prin frumusețea lor. Dar există și un dezavantaj: încălțămintea din catifea este dificil de curățat și întreținut. Aceste sfaturi te for ajuta să cureţi şi pantofii din piele întoarsă.

Suprafața textilă este sensibilă la murdărie, iar textura pufoasă a catifelei o transformă într-un adevărat magnet pentru praf. Din păcate, nu poți șterge pantofii din catifea cu o simplă cârpă așa cum faci în cazul celor din piele. Iată cum să cureți încălțămintea din catifea:

Catifeaua nu ar trebui udată pentru că firele subțiri care o compun se pot aplatiza sau rări în timp. De asemenea, culoare este afectată de contactul cu apa. O variantă de curățare a catifelei este aceea de a aplica o soluție cu ajutorul unei perii.

Cum să cureți petele de pe pantofii din catifea


Este important să cureți pantofii imediat ce s-au pătat sau s-au udat. Un prosop din microfibră absorbe rapid umezeală și previne formarea petelor pe pantofi.
Dar dacă nu ai unul la îndemână, folosește o cârpă curată sau un prosop din hârtie.

O soluție eficientă pentru curățarea pantofilor din catifea poate fi obținută cu apă și detergent de vase. Umple un bol cu apă și adaugă 1-2 picături de detergent de vase lichid, apoi amestecă. Înmoaie o cârpă în soluție și șterge petele de pe pantofii din catifea. 

O altă variantă este aceea de a face o soluție din zeamă de lămâie cu două linguri cu bicarbonat de sodiu. Amestecă cele două ingrediente, care vor forma o spumă. Folosind o perie moale, aplică puțin amestec pe pată și freacă delicat. Lasă soluția să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge pantofii cu o cârpă umedă. Usucă pantofii cu un prosop din microfibră sau folosește un foehn pentru a-i usca rapid.

Cum să cureți pantofii din catifea de praf și noroi


Dacă te-a prins vreodată ploaia purtând încălțări din catifea, atunci în mod sigur știi ce efect au apa și noroiul asupra acestui material. Cea mai eficientă metodă de curățare în acest caz este să-ți lași încălțările să se usuce complet.
Catifeaua se deteriorează cu ușurință dacă este udă.

După ce pantofii sunt complet uscați, șterge cu o cârpă uscată pentru a îndepărta praful și murdăria de la suprafață. Folosește apoi o perie moale pentru a curăța pantofii. Peria va desprinde murdăria blocată în fibrele subțiri ale materialului și o va elimina rapid. 

Pentru a preveni acumularea de praf, scame și impurități pe pantofii tăi din catifea, curăță-i cu o perie moale după fiecare purtare. Scamele se îndepărtează foarte ușor folosind o rolă specială pentru haine.

Cum să protejezi de murdărie pantofii din catifea


Una dintre cele mai eficiente metode de a proteja pantofii din catifea este aceea de a folosi un spray protector special. Astfel de produse, special concepute pentru încălțămintea din catifea, "sigilează" materialul și îl protejează de apă, murdărie și pete.
Înainte de a aplica spray-ul protector, testează pe o zonă mică, ascunsă. Dacă produsul nu are un efect negativ asupra pantofilor, atunci poți aplica pe toata suprafața.

Curăță bine pantofii și ai grijă să fie complet uscați. Ține spray-ul la o distanță de 15 cm față de pantofi și pulverizează pe toate laturile. Dacă pulverizezi prea aproape de catifea, este posibil ca produsul să îți afecteze pantofii.

Este necesar să reaplici spray-ul la fiecare 4-8 purtări pentru a-și menține capacitatea de protecție. Lasă pantofii să se usuce la aer înainte de a-i purta. Soluția trebuie să fie complet uscată înainte de a purta pantofii.

Cum să depozitezi pantofii din catifea


Pentru că sunt realizați dintr-un material delicat, pantofii din catifea nu se depozitează precum restul pantofilor. Acoperă pantofii din catifea cu un sac din bumbac, care îi va proteja de scame și va permite aerului să circule.
Nu păstra pantofii din catifea într-o cutie din plastic pentru că aceasta menține umiditatea și poate avea ca rezultat degradarea fibrelor delicate ale catifelei sau apariția mucegaiului. Păstrează întotdeauna pantofii într-un loc uscat, feriți de lumină și temperaturi prea mici sau prea mari.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod