Pantofi cu toc

Cum să porți pantofii cu toc fără să te doară picioarele. Cele mai bune trucuri

Iubești pantofii cu toc, dar îi eviți pentru că te dor picioarele din cauza lor? Trebuie să descoperi câteva trucuri simple care vor elimina această problemă
Pantofii cu toc sunt elemente esențiale în garderoba oricărei femei. Completează perfect o ținută elegantă de seară sau una sofisticată de zi. Dar poate fi extrem de neplăcut să-ți compui ținuta ideală, dar la puțin timp după ce ai ieșit din casă abia să mai poți merge din cauza pantofilor tăi cu toc. Din fericire există trucuri simple care te ajută să porți pantofi cu toc fără să te doară picioarele. Iată ce să încerci:

Ai grijă să alegi întotdeauna mărimea potrivită

Una dintre cele mai mari greșeli este aceea de a nu purta mărimea potrivită de pantofi. Măsura picioarelor se poate schimba de-a lungul timpului, chiar și cu un număr, mai ales dacă ai născut. Măsoară-ți tălpile în fiecare an, iar dacă nu ai făcut asta niciodată, este cazul să afli care este mărimea perfectă pentru tine.
De asemenea, atunci când cumperi o pereche de pantofi cu toc, folosește tabelul de mărimi oferit de producător, care te va ajuta să descoperi care este măsura ideală pentru tine. 

Află ce tip de picior ai

Este important să știi ce tip de picior ai. Un specialist te poate ajuta să afli, dar poți afla și singură, pășind cu piciorul ud pe un prosop de hârtie colorat. Dacă urma lăsată este ușor decupată în interior, este un indiciu că ai talpa arcuită. Dacă urma este cât mai întreagă, talpa ta este plată, ceea ce este cunoscut sub numele de platfus. De asemenea, trebuie să îți măsori piciorul și pe lățime, nu numai pe lungime. Dacă tălpile tale sunt late, evită pantofii cu vârfuri ascuțite, care îți pot provoca dureri. Un medic ortoped îți poate da cele mai bune sfaturi cu privire la tipurile de pantofi potrivite pentru forma picioarelor tale.

Alege tocuri groase

Evită pantofii cu tocuri subțiri, de tip stiletto. Aceste tocuri oferă puțină stabilitate și îți fac picioarele să se miște în laterale.
Încearcă să le porți numai ocazional. Dacă porți tocuri stiletto în fiecare zi, este recomandat să le înlocuiești cu tocuri ceva mai groase, care îți oferă mai multă susținere și stabilitate.

Evită talpa subțire și optează pentru platformă

Pantofii cu talpă subțire îți vor provoca întotdeauna durere la nivelul tălpii, în zona de sub degete. Toată greutatea corpului va fi resimțită asupra acestei zone, ceea ce îți va provoca inevitabil durere. Alege pantofi cu talpa ceva mai groasă sau pe cei cu puțină platformă, care vor absorbi din presiunea asupra piciorului atunci când mergi. De asemenea, un material cauciucat, elastic, va absorbi și mai mult presiunea.

Nu uita să faci pauze

De-a lungul zilei, scoate-ți pantofii și întinde-ți gleznele și degetele. Masează talpa piciorului timp de câteva minute, apoi pune-ți iar pantofii.
Aceste mici pauze vor preveni apariția durerii la nivelul tălpilor și gleznelor.

Încearcă exerciții de stretching

Exercițiile de stretching pentru tălpi te ajută să elimini tensiunea musculară și de la nivelul tendoanelor, după purtarea pantofilor cu toc. Întinde vârful degetelor, ca și cum ți-ai îndrepta degetele în jos, apoi ridică degetele cât mai sus, pentru a relaxa tendonul lui Ahile și mușchii gambei. Realizează apoi mișcări stânga dreapta cu talpa, pentru relaxarea zonelor laterale ale piciorului.

Alege pantofi acoperiți în partea de top

Cu cât pantofii sunt mai "plini" în partea de deasupra piciorului, cu atât mai bine. Probabil ai observat că poți purta botine cu toc înalt întreaga zi, fără să te doară picioarele. Pe timp de vară, poți încerca pantofi sau sandale cu o curea în jurul gleznei sau o curea lată în partea de top.
Aceste modele sunt mult mai confortabile pentru că îți oferă mai multă susținere.

Folosește pernuțe din silicon

Acele produse menite să facă purtarea pantofilor cu toc mult mai confortabilă chiar dau rezultate. Pernuțele din gel, care se fixează pe talpă, absorb șocurile la fiecare pas și preiau astfel din greutatea corpului. Sunt realizate de obicei din gel de silicon și pot fi purtate cu orice tip de pantofi cu toc. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod