De ce e bine să speli întotdeauna hainele noi

De ce e bine să speli întotdeauna hainele noi

Ești foarte încântată de fiecare dată când îți cumperi o haină nouă și ești nerăbdătoare să o porți cât mai repede.
Dar este extrem de important să speli întotdeauna hainele după ce le cumperi. Iată de ce nu este bine să porți hainele noi fără să le speli înainte:

Au un traseu lung înainte de a ajunge în magazine

Circuitul materialelor textile și al hainelor care ajung la tine este unul foarte lung. Materialul textil din care este realizată o haină poate fi produs într-o țară, exportat în alta, petrece lungi perioade în diverse depozite, poate fi transportat mii de kilometri și manevrat de foarte multe persoane. Chiar dacă hainele sunt aparent curate, ele pot înmagazina o mulțime de impurități, praf și chiar substanțe periculoase.

Au fost probate de numeroase persoane

Un alt lucru pe care ar trebui să-l iei în calcul este faptul că hainele din magazine sunt probate de numeroase alte persoane înainte ca tu să le cumperi. Așa cum și tu la rândul tău probezi multe haine înainte de a o alege pe cea potrivită.
Există riscul ca pe materialul textil să se acumuleze bacterii, ciuperci și microorganisme care pot provoca afecțiuni ale pielii.

Au căzut pe podeaua magazinului

În mod sigur ai observat că în magazinele aglomerate unele haine sunt căzute pe podea, în unele cazuri chiar călcate de cumpărătorii neatenți. Astfel de situații se întâlnesc la tot pasul și este un alt motiv pentru care ar trebui să speli neapărat o haină nouă înainte de a o purta. Nu doar că sunt pline de praf, dar pot avea pe ele bacterii periculoase.

Sunt un magnet pentru praf

Unele piese vestimentare pot sta luni întregi pe rafturile magazinelor sau în depozite. Se transformă astfel în adevărați magneți pentru praf, acumulând particule minuscule din mediul în care au stat.
Spălarea lor imediat după cumpărare va elimina aceste impurități care altfel ar ajunge pe pielea ta.

Conțin reziduri toxice

Poate ai observat că unele haine îți colorează mâinile atunci când le atingi. Este valabil în special pentru cele din denim, așa cum sunt pantalonii sau fustele din denim. Acestea au de obicei și un avertisment pe etichetă care recomandă spălarea lor înainte de prima purtare. Acești coloranți pot fi periculoși pentru piele, mai ales dacă te confrunți des cu alergii sau ai pielea sensibilă.
De asemenea, riști ca vopseaua să se transfere pe alte haine atunci când le porți.

Pot intra la apă

Hainele care trebuie modificate, de exemplu pantalonii puțin prea lungi, ar trebui întotdeauna spălate imediat după cumpărare. Dacă le modifici înainte de a le spăla, există riscul să intre apoi la apă la prima spălare și să nu ți se mai potrivească.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod