A murit designerul Hubert de Givenchy, cel care a creat ținutele faimoase purtate de Audrey Hepburn

Hubert de Givenchy, fondatorul casei de modă Givenchy și unul dintre cei mai apreciați designeri ai secolului trecut, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.
Givenchy a creat ținute emblematice pentru Audrey Hepburn, alături de care a colaborat ani la rândul, dar și pentru Jackie Kennedy. Acesta a murit sâmbătă, 10 martie, în castelul său de lângă Paris, în care locuia alături de partenerul său de viață, designerul Philippe Venet, potrivit theguardian.com.

Hubert de Givenchy este considerat un gigant al modei houte couture, la propriu și la figurat. Designerul avea o înălțime de aproape doi metri și se remarca întotdeauna prin ținutele sale impecabile, dar și prin creațiile sale elegante și sofisticate.

Acesta a realizat numeroase ținute pentru faimoasa actriță Audrey Hepburn, atât pentru colecția sa personală, cât și pentru roluri din filme precum Breakfast at Tiffany’s sau Funny Face.
Considerată muza sa, Audrey este cea care a inspirat L'Interdit, primul parfum al lui Givenchy.

"Hainele create de Givenchy sunt singurele în care mă simt eu însămi. Este mai mult decât un designer, este un creator de personalitate", a declarat Audrey Hepburn despre bunul său prieten.

Givenchy, care a fost puternic influențat de Cristobal Balenciaga, un alt maestru al design-ului vestimentar, realiza creații în număr limitat, de o "eleganță extremă", așa cum le descriau admiratorii săi la acea vreme. Eleganța a devenit elementul definitoriu al ținutelor realizate de el, care erau așteptate cu nerăbdare de către personalitățile anilor '50 și '60, printre care se numărau Prințesa Grace de Monaco, Jackie Kennedy sau Wallis Simpson, Ducesă de Windsor.

"Balenciaga a fost religia mea și pentru că sunt un om credincios, pentru mine există Balenciaga și Dumnezeu", a declarat Hubert de Givenchy despre mentorul său.

La începutul carierei sale, Hubert a lucrat pentru casele de modă apărute în Paris în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial, întâlnindu-i pe Christian Dior și Pierre Balmain, ambii mai în vârstă decât el și pe punctul de a deveni designeri renumiți în întreaga lume.

Și-a deschis propriul atelier în anul 1952 și a prezentat prima colecție în același an.
La fel ca și Balenciaga, idolul său, Givenchy era de părere că mai puțin înseamnă mai mult, preferând croielile simple, dar perfecte, în locul celor complicate și încărcate. În 1953 a întâlnitr-o pe Audrey Hepburn și i-a împrumutat câteva dintre creațiile sale pentru garderoba filmului Sabrina. A fost începutul unei prietenii și strânse colaborări de aproape 40 de ani.

În 1988 brandul Givenchy a fost vândut grupului LVMH, dar Hubert a rămas directorul artistic timp de șapte ani. A fost urmat apoi de John Galliano, Alexander McQueen, Julien Macdonald, Riccardo Tisci, iar în prezent de Clare Waight Keller.
 
Foto: Hepta 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod