Ultra Violet

Ce semnificație are Ultra Violet, desemnată de Pantone culoarea anului 2018?

După ce culoarea anului 2017 a fost o nuanță crudă de verde ce amintește de pășunile înverzite, specialiștii Pantone au ales pentru 2018 o nuanță surprinzătoare de violet, numită de aceștia Ultra Violet.
Având codul Pantone 18-3838, Ultra Violet este o culoare complexă, un ton de violet care amintește de culorile galaxiilor fotografiate cu ajutorul telescoapelor NASA. Este o nuanță aflată la finalul spectrului de culori reci, ce semnifică spiritualitatea și manifestarea acesteia în toate formele sale, potrivit specialiștilor Pantone.

Care este inspirația din spatele acestei culori?


Leatrice Eiseman, directorul Institutului Pantone, a declarat pentru elledecor.com că violetul este asociat cu spiritualitatea și latura nevăzută a vieții. "Este asociat cu practicile meditative și i se atribuie astfel calități spirituale sau mistice.
Există un strop de magie împletită în această culoare
", a declarat specialistul.

Violetul are de foarte mulți ani un statut special, fiind asociată cu regalitatea, bogăția, puterea și nonconformismul. Este o culoare plină de semnificație și personalitate.

Ce semnificație are Ultra Violet pentru anului 2018?

Violetul are tendința de a reveni la modă în momente de răscruce ale istoriei, iar astfel de etape marcate de turbulențe duc la rândul lor la nașterea unor noi modalități de expresie artistică. Violetul a fost culoarea favorită a pictorilor fauviști care au revoluționat arta în primul deceniu al secolului XX, dar și un simbol al mișcării Contraculturale din anii '60.
Specialiștii Pantone sunt de părere că revenirea acestei culori în tendințe indică faptul că 2018 va fi un al transformărilor majore.

Cu ce se asortează culoarea Ultra Violet?

"Pentru că este în același timp un ton rece, dar și unul cald, violetul este mult mai versatil decât ar putea crede cei mai mulți oameni", este de părere Leatrice Eiseman. Nu doar că nuanțele de violet se potrivesc foarte bine între ele, dar pot fi și culori complementare puternice. De exemplu, ar putea fi asortat cu Greenery, nuanța de verde desemnată culoarea anului pentru 2017.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod