Rochia purtată de câștigătoarea Miss Universe 2018 a fost inspirată de lavă

Catriona Gray, câștigătoarea trofeului Miss Universe 2018, a ales să defileze într-o rochie de seară de culoare roșie.
Designerul filipinez Mak Tumang a fost cel care a creat rochia de seara pentru marea competiție, iar sursa de inspirație a fost lava de culoare roșie a vulcanului Mayon din provincia Albay, cel mai activ vulcan din Filipine.

"Catriona se întoarce acasă. Își celebrează rădăcinile, celebrează Albay! Emblematicul vulcan Mayon este principala sursă de inspirație pentru această creație", a scris designerul într-o postare pe Facebook. 

"Este numit 'conul perfect' datorită formei sale perfect simetrice de com.
Legendele populare spun că a fost numit după eroina mitologică Daragang Magayon (Doamna Frumoasă). În ciuda frumuseții și formei sale perfecte, este cel mai activ vulcan din Filipine, care a erupt de nenumărate ori de-a lungul mileniilor"
, a mai spus designerul.



Modelul și cântăreața în vârstă de 24 de ani a spus că a purtat o rochie roșie pentru că "atunci când aveam 13 ani, mama mi-a zis că a avut un vis în care eu câștigam competiția Miss Universe purtând o rochie roșie.

În Filipine, concursurile de frumusețe sunt o atracție majoră, compatrioții Catrionei Gray sărbătorind pe străzi victoria.
Bucuria a fost și mai mare în orașul Oas din nord-estul provinciei Albay, de unde este originară mama Catrionei și unde se află vulcanul Mayon.

Catriona Gray s-a născut și a crescut în Australia, tatăl său fiind australian. Și-a făcut studiile în Statele Unite, apoi s-a stabilit în Filipine, țara natală a mamei sale. Tânăra promovează intens cultura filipineză și a purtat în timpul competiției ținute care includ un material realizat manual de către femei din Filipine. 

Aceasta a asortat rochia inspirată de lavă cu o pereche de cercei care includ culorile drapelului Filipinez.

"Catriona poate fi considerată varianta modernă a celebrei Daragang Magayon.
Reprezintă perfect frumusețea, inteligența și pasiunea arzătoare a femeii filipineze
", a mai spus designerul pe Facebook.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod