14 lucruri pe care să le faci ca să nu regreți la 80 de ani

Timpul trece foarte repede și de multe ori este posibil să-ți pară rău că nu ai apucat să faci multe lucruri care-ți stârnesc curiozitatea sau te fac fericită. Nu mai amâna și ia măsuri ca să nu ai regrete mai târziu.
Este în regulă să te bucuri de viață și nu trebuie să crezi că ești egoistă dacă îți faci timp pentru lucruri care îți fac plăcere. Timpul nu poate fi dat înapoi, dar îl poți folosi în mod util pentru a crea amintiri și a avea o viață completă, dincolo de ceea ce cred ceilalți că ar trebui să faci sau ideile care ți se impun în mod artificial.

 
Iată ce lucruri vei regreta după 80 de ani:

 
1. Nu ai călătorit când ai avut ocazia

Călătoritul devine din ce în ce mai greu pe măsură ce înaintezi în vârstă, mai ales dacă ai o familie numeroasă și trebuie să plătești pentru alte persoane în afară de tine.

 
2. Nu ai învățat o limbă nouă

Îți va părea rău când te vei gândi că ai studiat o limbă timp de 4 ani la liceu, iar acum nu îți mai amintești nimic.

 
3. Ai continuat o relație care nu îți aducea nimic bun

Nicio persoană care renunță la o relație plină de conflicte și momente tensionate nu privește vreodată înapoi gândindu-se că și-ar fi dorit ca situația să continue.

 
4. Nu ai folosit consecvent protecția solară

Ridurile, liniile de expresie sau chiar cancerul de piele pot fi evitate cu succes dacă aplici o cremă de protecție solară în fiecare zi. Nu uita de ea.

 
5. Ai ratat șansa de a-i vedea pe cântăreții tăi preferați

Nici nu te gândi că poți merge la alt concert. Cine știe ce va interveni până atunci și nu vei mai ajunge.
Dacă ai șansa să mergi la un concert și să asculți live melodiile tale preferate nu lăsa ocazia să treacă.

 
6. Îți este teamă să faci anumite lucruri

Fii sigură că la bătrânețe te vei întreba de ce ai fost atât de speriată. Nu te teme de provocări, ci încearcă și lucruri noi. Nu îți va părea rău.

 
7. Nu ai dat importanță exercițiilor fizice

Foarte multe persoane de 40, 50 sau 60 de ani vor să înceapă să se antreneze și își dau seama că nu mai au aceeași flexibilitate sau rezistență fizică din tinerețe. Nu lăsa timpul să treacă pe lângă tine.

 
8. Te-ai lăsat definită de concepțiile legate de sex

Există un număr foarte ridicat de persoane care se apropie de 90 de ani care spun că anumite activități nu erau considerate potrivite pentru femei în tinerețea lor. Din fericire lucrurile s-au îmbunătățit și ai șansa de a desfășura activități diverse în contexte noi.

 
9. Nu ai plecat de la un loc de muncă nepotrivit

Este adevărat că trebuie să-ți plătești facturile, dar dacă nu-ți faci un plan pentru a îmbunătăți situația, la vârsta de pensionare te vei gândi că ți-ai petrecut 40 de ani din viață într-un loc care te-a făcut să te simți foarte rău.

 
10. Nu ai încercat să ai rezultate mai bune la școală

Nu înseamnă neapărat că notele determină cursul vieții tale, dar la un moment dat îți vei da seama că nu era rău deloc să-ți petreci ziua învățând lucruri noi și îți vei dori să fi dat mai multă atenție lucrurilor pe care le-ai fi putut afla.

 
11. Nu și-ai dat seama cât ești de frumoasă

Foarte multe dintre femei își petrec adolescența și tinerețea regretând că nu sunt mai slabe sau mai înalte, dar realitatea este că aceasta este exact perioada în care vor arăta cel mai bine. Nu ai prefera să vezi niște poze în care zâmbeai când te uiți pe colecțiile de poze la bătrânețe?

 
12. Ți-a fost teamă să spui „te iubesc”

Când ajungi la o vârstă foarte înaintată nu-ți va mai păsa dacă dragostea ta a fost împărtășită, ci îți vei dori foarte mult să-i fi spus persoanei respective ce simțeai.

 
13. Nu ai ascultat sfaturile părinților

Știm cu toții că nu este mereu plăcut să ți se dea sfaturi, dar adevărul este că majoritatea sugestiilor pe care ți le dau părinții tăi sunt valide și te vor ajuta foarte mult.

 
14. Ți-a păsat prea mult de părerea celorlalți

Peste 20 de ani nu te va mai preocupa atât de mult ce cred vecinii sau colegii, ci vei vrea să fi acționat mai liber pentru a găsi ceea ce te face fericită.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod