Ai gropițe? Iată care este adevărul din spatele acestei trăsături

Brad Pitt, Adam Levine, Ariana Grande și Cameron Dian au în comun gropițele. Este o caracteristică întâlnită atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Însă care este adevărul despre gropițe? Iată ce ar trebui să știi despre această trăsătură unică!

Ce ar trebui să știi despre gropițe


1. Sunt o anomalie genetică


Poate că este greu de crezut, dar gropițele sunt de fapt un defect de naștere. Experții au explicat că gropițele sunt o anomalie a unui mușchi din obraz transmisă genetic. Spre deosebire de multe alte defecte genetice de la naștere, precum anemia, gropițele nu sunt periculoase. Persoanele cu gropițe au ceea ce se numește mușchiul zigomatic mare bifid. Cu alte cuvinte, acest mușchi se separă anormal în două secțiuni și se atașează la obraz. Această conexiune fibroasă determină gropițele să devină mai vizibile atunci când o persoană zâmbește, întinzându-și mușchiul. Deși există o diferență musculară între persoanele care au gropițe și cele care nu au, gropițele nu sunt considerate a fi un factor al sănătății unei persoane.

2. Nu sunt mereu moștenite


În ciuda faptului că sunt o anomalie genetică, gropițele nu sunt mereu transmise de la o generație la alta. Potrivit Genetic Science Learning Center din cadrul Universității din Utah, gropițele sunt considerate a fi ereditare în foarte multe cazuri.
Din cauza faptului că ereditatea gropițelor nu este complet previzibilă, acestea sunt considerate o trăsătură dominantă neregulată. Probabil că gropițele sunt controlate în principal de o genă, dar sunt influențate și de alte gene. Dacă în familie membrii au gropițe, iar tu nu ai, motivul este că acestea nu sunt întotdeauna ereditare. Este posibil ca tu să ai gropițe, iar părinții tăi nu. Potrivit unui studiu realizat în 2017, o mutație spontană explică motivul pentru care copiii au gropițe, în timp ce părinții nu.

3. Gropițele din bărbie diferă de cele din obraji


Nu toate persoanele care au gropițe faciale le au pe obraji. Unii oameni le au în bărbie. Spre deosebire de bărbia obișnuită, există o mică gropiță sau despărțitură în mijlocul bărbiei.
La fel ca în cazul gropițelor din obraji, genetica este cea care își spune cuvântul în primul rând când vine vorba de gropițele din bărbie. Dacă unul dintre părinții tăi are gropiță în bărbie, atunci există șanse mari să ai și tu una. Deși există în mod clar asemănări între gropițele din obraji și cele din bărbie, există și unele diferențe destul de mari.

Gropițele din obraji sunt rezultatul unei anomalii musculare, în timp ce gropițele din bărbie sunt, de fapt, rezultatul malformaței maxilarului inferior. În timpul dezvoltării fetale normale, maxilarul inferior se fixează. Rezultă o coliziune atunci când maxilarul nu fuzionează complet. Însă nu există efecte adverse. Gropițele din obraji și cele din bărbie pot exista împreună și separat.
Ambele tipuri de gropițe sunt mai vizibile atunci când persoana respectivă zâmbește.

4. Gropițele din obraji sunt considerate o trăsătură atractivă


Persoanelor din diferite medii și culturi le plac gropițele din obraji, însă oamenii de știință nu știu încă exact care este motivul. Unii speculează că gropițele din zona inferioară a spatelui sunt atrăgătoare, pentru că inspiră tinerețe și un corp atractiv. Dar este la fel în cazul gropițelor din obraji? Oamenii de știință încearcă să își dea seama de ce sunt o trăsătură atractivă. Ar putea fi vorba despre faptul că gropițele sunt un fel de trăsătură a tinereții. Bebelușii au atât de multă grăsime în obraji de obicei, încât au adesea gropițe.

Ar putea fi atât de simplă explicația? Percepem cu toții oamenii cu gropițe ca pe niște copii cu fața tânără? Fețele tinere sunt adesea considerate a fi mai atractive, nu ar fi atât de neașteptat să se creadă că gropițele sunt atractive pentru că dau un aer tineresc.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod