Bărbații trebuie să fie emoționali. Pentru binele lor, dar și al femeilor

Prezența diferitelor emoții ne oferă o multitudine de avantaje pentru sănătate, după cum arată cercetările.
Cu toate acestea, se pare că începem să realizăm acest lucru puțin prea târziu în viețile noastre. Iată de ce și bărbații ar trebui să fie emoționali, nu doar femeile!

De ce ar trebui ca bărbații să fie emoționali?


Există o lipsă semnificativă a diversității emoționale la copii, în special în cazul băieților tineri. Aceștia blochează adesea emoțiile în mod inutil, lucru care nu le va face bine nici atunci când se maturizează și devin adulți. Iar atunci când ajung la maturitate, le este foarte greu să elimine aceste blocaje emoționale, având în vedere că s-au obișnuit doar cu o parte din emoțiile din întregul spectru.
Astfel apar vulnerabilități. Băieții nu au fost învățați să iubească și să se simtă iubiți, să simtă compasiune, empatie, bunătate etc. Expresia emoțională a tuturor genurilor oferă beneficii importante, altele pe lângă beneficiile psihologice, spre deosebire de suprimarea emoțională, care are consecințe negative.

Societatea în care trăim funcționează după un scenariu dezechilibrat. De cele mai multe ori, ajungi să te întrebi cum s-a decis că bărbații ar trebui să își exprime mai puțin emoțiile.
Sunt create coduri de conduită pentru a aborda consecințele ignoranței oamenilor. Este vorba despre preconcepțiile că un anumit sex este mai slab, iar altul mai puternic, când ar trebui să analizăm cauzele profunde ale neregulilor din societate. Frica apare adesea când nu acceptăm emoțiile ca o parte fundamentală a ființei noastre și credem că putem să le retrogradăm rolul sau chiar să le neglijăm în totalitate. Din păcate, acestea nu pot fi suprimate prea mult. Iar lupta care se duce este adesea prea brutală și incontrolabilă.
Cu toate acestea, refuzăm să recunoaștem eșecul de pe acest plan.

Băieții cresc într-o lume cu o gamă restrânsă de emoții, una în care experiențele lor corelate cu furia ies în evidență. Însă cum este definită o lume fără emoții? Este important ca băieții și fetele să își cultive emoțiile și să știe când și cum să le folosească. Cu toate că unii oameni sunt dornici să își educe copiii, este mai important să își antreneze propriile emoții. Nu trebuie să te bazezi pe cercetări pentru a alege calea cea bună, mai ales după atât de mult timp.
Prin urmare, nu este niciodată prea târziu. Poți să îi înveți pe copii, atât pe fete, cât și pe băieți, să experimenteze întreaga gamă de emoții.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod