Ce efect are ploaia asupra ta dacă ești pluviofil

Iubești ploaia. Te atrage mirosul asfaltului ud și noul peisaj pe care-l creează picăturile care cad într-un ritm cadențat. Sunetul stropilor de ploaie te cucerește și nu-ți imaginezi nimic mai plăcut decât să asculți muzica pe care o creează. Descoperă și alte indicii că ești pluviofil.
Vaporii minusculi din aer, cerul care capătă o nuanță de gri sau norii care se apropie și indică întreruperea unei zile însorite nu te fac să intri repede în casă și să încerci să neutralizezi noul decor sau zgomotul ploii, ci te fascinează și ți-ai dori ca zilele ploioase să dureze mai mult? Ai putea fi pluviofil. Pentru tine nu se aplică definiția uzuală a vremii urâte, ci perioadele ploioase te fac mai liniștit și îți redau relaxarea și pacea interioară. Un pluviofil va vedea întotdeauna o altă parte a vremii, ignorată cel mai adesea de majoritatea persoanelor. 
Ploaia are și o latură frumoasă și nu se rezumă doar la băltoci, ținute puse în pericol de noroi sau cizme din cauciuc. Pentru o categorie mai restrânsă de persoane ploaia înseamnă un verde mai crud, o nouă nunață de albastru a cerului, o atmosferă reînnoită și un interval de neutralizare a stresului și reordonare a gândurilor.

 
Iată ce efecte are ploaia asupra ta dacă ești pluviofil:

 
1. Ploaia îți aduce confort și consolare

A început o furtună pe neașteptate sau ai văzut cum s-au adunat nori toată ziua iar seara ploaia a început rapid? Nu este nicio problemă pentru tine. În timp ce persoanele din jurul tău vor face totul pentru a se mișca foarte repede și a ajunge acasă la adăpost și departe de ploaie tu te vei bucura de noua atmosferă.
Vei vedea că autobuzele sau metroul se aglomerează foarte tare în zilele în care s-a anunțat sosirea ploii, tocmai pentru a evita picăturile în timp ce se face naveta spre locul de muncă sau în drum spre diferite localuri unde se organizează evenimente speciale.
Pentru tine lucrurile stau foarte diferit. De-abia aștepți sosirea picăturilor de ploaie și ți se pare că în sfârșit ai găsit ce-ți lipsea pentru a fi mulțumit în momentul în care începe ploaia afară. Sunetul ploii te ajută să ieși din starea de stres și să lași deoparte grijile și niciodată nu te-ai plâns din cauză că plouă. Din contră, ți se pare o vreme ideală pentru a fi mai aproape de tine însuți și pentru a-ți stabili prioritățile.

 
2. Crezi că ar fi minunat să ai un parfum cu mirosul ploii

Ți s-ar părea extraordinar să poți păstra într-o sticluță aroma ploii. Mirosul de pe drum în timp ce plouă și aroma care persistă câteva minute după ce s-a oprit ploaia te fac să-ți dorești să se inventeze un parfum nou, perfect natural.
Este o aromă care te îmbie, îți descrețește fruntea și te face să zâmbești fără efort. 
Este locul unde ai vrea să fii mereu, chiar și numai cu ajutorul mirosului unic. Este ca și cum ai respira în permanență aer din ce în ce mai curat, eliberat de poluare, claxoane și agitația continuă specifică orașelor aglomerate. Mirosul ploii te inspiră și după ce dispare nu faci decât să te gândești când va ploua din nou pentru a te bucura de mireasma care pentru tine poate concura cu cele mai scumpe parfumuri.

 
3. Nu pleci deloc de la fereastră

Indiferent dacă ești acasă sau la serviciu, îți place foarte mult să privești cum cad picăturile de ploaie și să le urmărești călătoria prin atmosferă, până la pervazul tău. Spre deosebire de majoritatea persoanelor, care vor încerca să adoarmă dacă este seară sau se vor implica în alte activități ignorând ploaia, tu consideri că nu merită deloc să ratezi acest fenomen natural care te uimește de fiecare dată și îți arată că nu ai de ce să fii îngrijorat sau să ai mereu impresia că se va întâmpla ceva rău.
Dacă atmosfera se poate înnoi atât de rapid cu siguranță vei găsi și tu soluțiile pentru problemele care te preocupă.

 
4. Nu cauți decât sunetul ploii pe YouTube

În loc să încerci să fii la zi cu cele mai populare melodii, de fiecare dată când ești pe YouTube încerci să găseștio variantă de sunet al ploii care să te inspire și să te facă să vibrezi? Dacă urechile tale sunt mult mai sensibile la acest sunet, fie că este vorba despre picăturile care cad rar, de ploaia deasă și măruntă de toamnă sau de furtunile puternice de vară, cu siguranță acest sunet te liniștește și te ajută să te concentrezi mai ușor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod