Ce spune jocul tău video preferat despre tine

Se știe că jocurile video sunt iubite de multe persoane, dar știai că jocul tău video preferat poate dezvălui câteva detalii interesante despre personalitatea ta?
Există jocuri video disponibile pentru fiecare categorie de vârstă, grup de interese și personalitate. Te-ai gândit vreodată de ce te simți atras de anumite jocuri sau de ce preferi să te joci mereu aceleași tipuri de jocuri? Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există un motiv mai profund în spatele alegerii anumitor jocuri video. 

Care e jocul tău video preferat? Iată ce spune această preferință despre tine!


Diferitele aspecte ale jocurilor atrag după sine trăsături de personalitate și de caracter, dezvăluind o perspectivă interesantă a oamenilor. Mai jos, poți regăsi câteva jocuri și trăsăturile de caracter specifice persoanelor care le joacă. 

World of Warcraft


Cunoscut de mulți drept unul dintre primele jocuri de la care a pornit discuția despre dependența de jocuri video, World of Warcraft necesită un nivel ridicat al dedicării dacă vrei să ai succes. Deși jucătorii sunt foarte sociabili, înțeleg că nimic nu se obține cu ușurință în viață.
Au un nivel incredibil al concentrării și al tenacității, fiind dispuși să facă tot ceea ce este necesar pentru a-și atinge obiectivele, în viață și în joc. Cu toate acestea, nu înseamnă că se descurcă și când vine vorba de găsirea unui echilibru între cele două. Ajung să acorde prioritate obiectivelor din joc în locul celor din viața reală, alocând majoritatea timpului și atenței eforturilor din joc.

Fortnite


Deși jocul poate fi jucat la singular, pentru multe persoane o remiză importantă a jocului este experiența socială, deoarece jucătorii lucrează împreună pentru a dezvolta strategi și pentru a avansa în joc. Vestea bună este că cercetările au arătat că jucătorii care se pricep la jocuri precum Fortnite au abilități profesionale mai bune, care necesită raționamente avansate și abilități spaciale, cum ar fi ingineria și matematica.
Cu toate acestea, este și un joc care a fost creat pentru a fi captivant și pentru a te ține departe ore întregi de lumea reală, iar jucătorii de Fortnite sunt adesea văzuți ca fiind extrem de sensibili din cauza personalității lor dependente. 

Madden / FIFA / NBA


Cei cărora le plac jocurile sportive sunt unici. Adesea sunt persoane cu o personalitate incredibil de competitivă. Pot fi chiar suporteri, ducând dragostea pentru sporturi din viața reală în jocurile video sau poate că nu au capacitatea fizică de a excela la sporturi în viața reală, așa că trăiesc într-o versiune digitală în care sunt talentați. Sunt persoane sincere, cu o pasiune de neclintit și se dedică cu totul atunci când fac ceva, fiind determinate să iasă pe primul loc.
Acestea nu sunt singurele abilități de care este nevoie în lumea sporturilor. De fapt, determinarea și simțul competitiv pot fi aplicate și în alte domenii ale vieții.

The Sims


Acesta nu este un joc nou. Primul joc The Sims a fost lansat în 2000, fiind făcut ca o satiră la adresa culturii consumatorilor. De fapt, The Sims se pare că dezvăluie atât de multe despre sinele interior al unei persoane, încât profesioniștii din domeniul sănătății mintale îl folosesc ca un instrument în practicile lor de terapie. Jocul le permite jucătorilor să creeze și să controleze fiecare detaliu al vieții unei persoane, de la casa în care trăiește la cariera pe care o are, somnul și mâncarea pe care o consumă. Acest joc este un paradis pentru persoanele obsedate de control și, ca atare, tinde să îi atragă pe cei care posedă această personalitate.

Sunt nenumărate jocuri video care pot crea dependență, însă totul ține de cât timp aleg jucătorii să le aloce. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod