Cele 5 aspecte ale personalității umane. Care te descrie cel mai bine?

Personalitatea ta reprezintă o mare parte a vieții tale. Aceasta poate determina cât de departe poți să ajungi în viață, cine sunt prietenii tăi, ce vei realiza, ce priorități ai, ce te distrează și multe altele. Personalitatea noastră ne formează, precum și modul în care ne trăim viața.
Este foarte important să cunoști trăsăturile personalității umane, pentru a te înțelege cu adevărat. Îți poți înțelege punctele forte și slăbiciunile și îți poți da seama cum te percep ceilalți. Cu toate acestea, s-ar putea ca oamenii să nu fie atât de complecși precum și-ar dori. Potrivit psihologilor, fiecare persoană din lume poate fi încadrată într-una din cele cinci tipuri ale personalității umane. Iată care sunt acestea!

Care sunt cele aspecte ale personalității umane și care predomină în cazul tău?


1. Caracterul agreabil


Persoanele care sunt foarte agreabile sunt, în general, amabile, demne de încredere și afectuoase față de cei din jurul lor. Acestea sunt adesea implicate în activități altruiste și de voluntariat, deoarece își dedică timpul îmbogățirii comunității lor cu un comportament prosocial.
Oamenii cinici sunt de părere că persoanele agreabile sunt pasive și naive.

De exemplu, atunci când cauți un investitor financiar, este recomandat să alegi o persoană cu un caracter agreabil. De ce? Studiile au constatat că investitorii financiari agreabili sunt supuși unui risc mai mic de a face tranzacții proaste, imprevizibile și riscante. Aceștia preferă liniștea și calmul, nu riscurile. 

2. Caracterul nevrotic


Cei care au un caracter nevrotic pronunțat sunt, în general, cei cu cel mai scăzut nivel al controlului emoțional. Acești oameni își trăiesc viața cu o instabilitate emoțională care le afectează majoritatea deciziilor.
Pot fi fericiți, iar în următorul moment deprimați. Sunt excitabili, reactivi și fac parte din grupul de oameni care experimentează cel mai înalt nivel de emoții negative, cum ar fi iritabilitatea și anxietatea. Cei din jurul lor îi consideră nesiguri și instabili. Dacă observi că vreunul dintre prietenii tăi publică multe poze în social media, atunci ar putea fi un individ nevrotic. Studiile au constatat că oamenii nevrotici tind să se abțină de la comentarii controversate și se limitează în interacțiunile online la postarea imaginilor cu ei, pentru a primi aprobări și like-uri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod