Cum le influențează memoria bătrânilor relațiile de prietenie?

Cât de des vorbești cu bunicii tăi? Iar atunci când vorbiți, este o conversație normală, o discuție interesantă despre ceea ce vă place, fotbal, tehnologie, bârfe sau altceva?
Poate că nu îți place să vorbești cu ei, pentru că de cele mai multe ori nu știu ce se întâmplă în lume și poate că suferă și de Alzheimer. În încercarea de a ne ajuta să înțelegem mai bine și chiar să ne motiveze să vorbim mai des cu persoanele în vârstă, oamenii de știință au descoperit o legătură între memoria bătrânilor și relațiile de prietenie. Iată despre ce este vorba!

De ce sunt atât de importante relațiile de prietenie pentru memoria bătrânilor?


Este posibil să ajuți persoanele în vârstă să aibă o memorie mai bună. Acest lucru a fost dovedit din punct de vedere științific de o cercetare realizată de Universitatea Northwestern.
După examinarea persoanelor în vârstă pentru o perioadă de nouă ani, oamenii de știință au descoperit poveștile mai multor persoane în vârstă, de 70 de ani, de 90 de ani, chiar și de 103 ani, incluzând și câteva persoane care sufereau de Alzheimer.

În plus, specialiștii de la Universitatea Northwestern afirmă că este posibil să fie îmbunătățită memoria bătrânilor. Secretul acestui lucru, conform mai multor respondenți, constă în relațiile de prietenie satisfăcătoare. Ar putea suna ireal sau chiar imposibil, dar conform mai multor îngrijitori din azilurile de bătrâni, persoanele în vârstă care au cei mai mulți prieteni tind să aibă și cea mai bună memorie.

Unele persoane încearcă să discute despre multe subiecte, inclusiv despre divorț, boli, copii care nu își pot găsi locuri de muncă și multe altele.
Și se pare că nu contează atât de mult despre ce vorbești pentru a le îmbunătăți funcția memoriei oamenilor în vârstă. Chiar și o discuție scurtă pe seară, discuții la cafea și orice altceva pot să îi ajute pe cei în vârstă, fiind de fapt stimulate relațiile sociale.

Indiferent dacă ai mai citit ceva de genul acesta înainte sau nu, nu există nicio îndoială că această cercetare reprezintă o soluție pentru multe persoane în vârstă. Începe o conversație cu persoanele în vârstă din viața ta, iar memoria lor va avea de câștigat.

În loc să te îndepărtezi de persoanele în vârstă doar pentru că te întreabă același lucru de mai multe ori, încearcă să le ajuți să construiască amintiri frumoase în fiecare zi, chiar dacă este vorba doar despre o oră sau două din ziua ta.
Pentru acestea, relațiile sociale sunt neprețuite și le ajută să își stimuleze creierul, potrivit mai multor studii. Această recomandare se adresează în special persoanelor care au grijă de bătrâni și sunt plictisite de discuțiile cu aceștia.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod