Cum să îți dai seama dacă ești inteligent emoțional

Cuantificarea inteligenței unei persoane nu se face doar cu un test de IQ. Mulți factori sunt implicați în determinarea coeficientului inteligenței unei persoane și o mare parte a înțelegerii acestui lucru este reprezentată de înțelegerea faptului că există segmente diferite de inteligență.
Conform studiilor recente, cel mai mare factor este reprezentat de inteligența emoțională a unei persoane. Iată însă cum îți dai seama dacă ești inteligent emoțional!

Factori care te ajută să îți dai seama dacă ești foarte inteligent emoțional


O persoană inteligentă emoțional este încrezătoare, lucrează pentru a-și atinge obiectivele, este adaptabilă și flexibilă. Se recuperează repede după stres și este rezistentă. Viața pare mai ușoară atunci când ești inteligent emoțional. Iată câțiva indicatori ai inteligenței emoționale bine dezvoltate!

1. Dorința de a-i cunoaște pe alții


Dacă ești cu adevărat curios când vine vorba de alte persoane din jurul tău și faci un efort pentru a le saluta, este un semn excelent al inteligenței emoționale. Este considerat a fi empatie la un anumit nivel și îți permite să stai conectat la mediul înconjurător.

2. Abilitățile de lider


Liderii înnăscuți posedă de obicei o inteligență emoțională ridicată. În studiul realizat, au fost comparați cei care au excelat în rolurile de conducere de rang înalt cu cei care erau doar medii.
S-a constatat că aproape 90% din diferența dintre profilurile acestora este datorată inteligenței emoționale mai degrabă decât abilității cognitive.

3. Cunoașterea celor mai bune și celor mai slabe calități


Un alt indicator cheie al persoanelor inteligente din punct de vedere emoțional este că știu la ce se pricep și la ce nu se pricep atât de bine și lucrează cu aceste cunoștințe. Acestea îți permit să te analizezi complet și să te poziționezi cel mai bine.

4. Concentrarea


Concentrarea, chiar și în fața distragerilor, reprezintă un factor imens în succes și în viața persoanelor inteligente emoțional. De fapt, abilitatea ta de a te concentra este un indicator mai bun al viitorului tău succes financiar decât cel obținut vreodată din scorul testului de IQ.

5. Înțelegerea propriilor sentimente


Conștiința de sine este și despre recunoașterea emoțiilor atunci când acestea apar, mai degrabă decât interpretarea lor greșită sau ignorarea acestora. Oamenii inteligenți emoțional fac un pas înapoi, analizează ce simt și examinează efectul pe care emoția respectivă o are asupra lor. 

6. Folosirea instinctelor


O persoană inteligentă din punct de vedere emoțional este o persoană care se simte confortabil în a-și urma intuiția. Dacă ești în stare să ai încredere în tine și în emoțiile tale, nu există niciun motiv să nu asculți acea voce interioară care îți spune ce să faci.

7. Auto-motivația


Abilitatea de a-ți urma propriile ambiții și obiective este crucială pentru succes și este și un alt indicator cheie al inteligenței emoționale. Auto-motivația implică abilitățile menționate anterior de a te concentra la o sarcină și, de asemenea, dorința de a conduce, chiar dacă te conduci pe tine către o anumită sarcină.

8. Timpul dedicat altora


Inteligența emoțională nu este doar despre propria persoană. Este vorba și despre cât timp dai din ziua ta pentru a crea o viață mai bună și pentru cei din jurul tău.
Este o natură grijulire care funcționează împreună cu acțiunile altruiste nu doar pentru a-ți îmbunătăți viața, ci pentru a schimba și viețile celor cu care ești conectat.

9. Ridicarea după un eșec


Atunci când o persoană inteligentă din punct de vedere emoțional se confruntă cu un eșec, aceasta poate să își revină repede. Acest lucru este datorat în parte capacității de a experimenta emoțiile negative fără a le scăpa de sub control, ceea ce oferă un grad mai ridicat de rezistență. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod