Cum să nu-ți mai faci griji. 90% dintre lucrurile de care te temi nu se vor întâmpla

Dacă nu-mi iese? Dacă este o pierdere de timp? Dacă mă fac de râs? Astfel de întrebări răsar foarte des în mintea persoanelor anxioase, care au tendința de se îngrijora prea mult.
Dar studiile au arătat că tot mai mulți oameni sunt afectați de tulburări de anxietate. Acestea presupun crearea unor scenarii dezastruoase în minte, dar care, cel mai probabil nu se vor întâmpla niciodată.

Este firesc să-ți faci griji atunci când te confrunți cu o situație dificilă, dar nu este deloc normal să nu poți dormi noaptea din cauza grijilor. De asemenea, aceste temeri nefondate nu ar trebui să-ți afecteze deciziile. De exemplu, atunci când ți se oferă un loc de muncă bun pe care tu îl refuzi de teamă că nu te-ai putea descurca, este un mare semnal de alarmă că grijile îți afectează viața mai mult decât ar trebui.

Bineînțeles că începutul este întotdeauna dificil, indiferent de ceea ce ai de făcut.
De aceea ar trebui să te folosești de mottoul "pregătește-te pentru ce e mai rău, dar speră ce e mai bine". Este de preferat să fii rațional și să iei în calcul și variantele negative, dar în mintea ta ar trebui să predomine speranțele și scenariile pozitive.

De fiecare dată când îți faci prea multe griji, de fapt te sabotezi singură. Lași frica să-ți conducă viața și ratezi oportunități importante. Există câteva temeri care bântuie mințile celor mai mulți dintre noi. Dar adevărul este că acestea sunt exagerări ale minții și pot fi ușor demontate.
Iată câteva dintre lucrurile de care te temi și care nu se vor întâmpla:

Teama de avion: Accidentele aviatice sunt mai rare decât crezi

Este normal să te gândești cu teamă la faptul că te afli suspendat în aer, la o altitudine de 10.000 de metri, atunci când zbori cu avionul. Iar știrile despre accidentele aviatice îți sporesc și mai mult teama. Dar adevărul este că accidentele aviatice sunt mult mai rare, comparativ cu cele de mașină. Data viitoare când te urci în avion ar trebui să ai în minte faptul că vei folosi unul dintre cele mai sigure mijloace de transport.

Teama că vei fi criticat: nimănui nu-i pasă atât de mult

Ne gândim adesea că oamenii ne urmăresc fiecare pas și sunt atenți la fiecare mișcare. Adevărul este că nimănui nu-i pasă chiar atât de mult.
Fără supărare, dar faptul că ai spus ceva ușor deplasat într-o conversație în urmă cu câteva săptămâni probabil că va fi destul de repede trecut cu vederea. De fapt, poate că la momentul respectiv a fost foarte umilitor pentru tine, dar ceilalți în mod sigur nici nu-și mai amintesc. Deci nu-ți mai face griji. Din păcate, fiecare dintre noi este cel mai aspru critic al său.

Teama de a nu fi respins

Din păcate această temere poate fi o urmare a unor experiențe neplăcute din trecut. Dacă ai fost respins sau părăsit de cineva pe care l-ai apreciat și respectat, stima ta de sine și așteptoriile viitoare de la ceilalți vor avea de suferit.
Dar trebuie să realizezi că nu toată lumea te va face să suferi, de aceea trebuie să le acorzi oamenilor o șansă și să ai încredere în ei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod