De ce aduce ghinion dacă ciocnești cu un pahar gol?

Superstiția că vei aduce ghinion în viața ta dacă ciocnești cu un pahar gol provine de la romani. Însă știi ce origine are aceasta?
Ce se întâmplă dacă ciocnești cu un pahar gol?

Potrivit etichetei romane, nu trebuia să închini un pahar gol pentru a-i ura unei persoane diferite lucruri. Chiar și la câteva secole după, această tradiție s-a păstrat și a devenit cunoscută pe întregul glob. În unele țări, închinarea unui pahar gol nu denotă doar maniere proaste, ci și ghinion. În alte țări, toastingul cu un pahar gol este o alternativă acceptabilă.

În multe țări, inclusiv Statele Unite, dacă ciocnești cu un pahar gol este o alternativă acceptabilă față de refuzarea acestuia.
Mai mult, umplerea paharului cu un alt lichid, apă, suc sau o băutură răcoritoare, este o opțiune viabilă pe care o poate accepta oricine. Președintele Obama folosea apă atunci când toasta în cinstea demnitarilor în timpul evenimentelor oficiale.

Chiar și cu aceste reguli relaxate, închinarea unui pahar cu apă sau gol aduce ghinion, o amenințare nespecifică ce a trecut din generație în generație. În Rusia se consideră ghinion dacă ciocnești cu un pahar gol, iar în China oaspeții trebuie să închine cu o băutură potrivită.

În timp ce originea exactă a acestei superstiții s-a pierdut de-a lungul istoriei și putem ghici eticheta de la care a evoluat tradiția, toastul rămâne o parte populară a întâlnirilor, de la mese informale la ceremonii religioase.

Superstițiile din jurul celor care toastează cu un pahar gol sunt mai aspre decât cele care nu reușesc să îndeplinească alte cerințe legate de toast.
De exemplu, în Franța trebuie să menții contactul vizual în timp ce toastezi. Dacă nu, te așteaptă șapte ani de viață intimă nefericită. Poate că închinarea unui pahar gol nu este atât de rea, atât timp cât te uiți în ochii celorlalte persoane.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod