De ce nu ar trebui să lași pe nimeni să te definească

Te-ai uitat vreodată în oglindă și ai simțit că se uită o persoană străină înapoi la tine? Poate că ai renunțat la cine erai pentru o altă persoană din viața ta.
Poate că ai început să îți coafezi părul altfel, te-ai vopsit sau ți-ai schimbat tunsoarea. Ai început să porți haine care nu erau chiar pe stilul tău. Ți-ai tratat fața ca pe o pânză și ai început să te machiezi într-un fel care te-a făcut să te vezi altfel. Însă de ce nu ar trebui să lași pe nimeni să te definească?

Crezi că ceilalți ar trebui să te definească? Ar trebui să îți asculți propria părere mai întâi


Ai lăsat alți oameni să îți trateze corpul ca și cum ar fi de unică folosință, însă acesta este un monument prețios pe care trebuie să îl apreciezi întotdeauna.
Ai încercat să îți sculptezi corpul pentru ca partenerul să simtă formele tale și cum ar fi ale lui. Ai simțit că devii un scut de protecție al partenerului. Dar asta a fost tot. Corpul tău a fost singura parte din tine care l-a interesat pe partener. Mintea și sufletul tău au ajuns într-o spirală întunecată. Ai ajuns să vezi ispitele pe care le-ai refuzat de nenumărate ori în trecut într-o altă lumină.

Partenerului nu i-a păsat de inima sau de sufletul tău. Nu l-a interesat să descifreze codul secret al inimii tale sau să ajungă la sufletul tău încet.
Nu a avut nicio intenție să te trateze cu grijă și cu delicatețe.

Cât de mult crezi că i-a păsat de cine ești cu adevărat? De fapt, nu ar trebui să îți mai pese. Meriți mult mai mult decât să te definească cineva. Nu ar trebui să îți schimbi micile defecte care te fac specială și nu ar trebui să îți schimbi stilul doar pentru a te potrivi fanteziilor unei persoane. Nu ar trebui să te mulțumești cu orice. Și să fii împăcată cu acest lucru. Nu poți și nu ar trebui să accepți să fii iubită doar pe jumătate.
Nu ar trebui să ai parte de o persoană care să vrea să îți atingă doar suprafața, ci să îți cunoască și sufletul și să te facă să îți deschizi inima. Nu toți oamenii merită să fie în viața ta. Dar ce nu ar trebui să uiți niciodată este că nu ar trebui să te lași modelată după placul altcuiva. Ar trebui să fii pe placul tău în primul rând întotdeauna.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod