De ce trebuie să-ți pui o dorință atunci când îți cade o geană

Ce se întâmplă atunci când îți cade o geană? O dai de pe obraz sau descoperirea acesteia te convinge să îți pui o dorință? Multe persoane aleg cea de-a doua opțiune. Însă iată de ce trebuie să-ți pui o dorință atunci când îți cade o geană!
Care este motivul pentru care trebuie să-ți pui o dorință atunci când îți cade o geană?

Copiii s-ar putea să își pună orice dorință atunci când găsesc o geană pe obraz, dar probabil că nu se așteaptă să găsească în dimineața următoare toate jucăriile pe care și le-au dorit. Și adulții își pun dorințe atunci când le cade o geană. Cu toate că aceștia nu cred că vor reuși să primească promovarea la muncă sau numerele norocoase la loterie, dar dorințele puse atunci când îți cade o geană nu pot face rău.


Ca dorințele pe care ți le pui atunci când vezi o stea căzătoare sau găsești un trifoi cu patru foi, o geană care a căzut poate fi calea directă spre dorința ta cea mai profundă.

Superstiția care ne convinge să ne punem diferite dorințe datează de cel puțin două secole. Câteva versiuni ale dorințelor puse în urma genelor căzute au existat în Marea Britanie și Irlanda în secolul al XVIII-lea. De exemplu, în folclorul din Shropshire, Marea Britania, se spunea că, atunci când îți cade o geană, trebuie să o pui în mână, să îți pui o dorință și să o arunci peste umăr.
Dacă se desprinde de mână, dorința se va împlini. O altă versiune a acestei superstiții provine din Cornwall - o geană căzută trebuie pusă pe vârful nasului sau pe spatele mâinii. Dacă este suflată cu ușurință de pe suprafața pe care stă, dorința se va materializa.

În timp ce originea și ratele de succes ale dorințelor puse în urma căderii genelor sunt neclare din punct de vedere istoric, un lucru este clar - nu ar trebui să îți smulgi genele și să-ți pui dorințe.
De fapt, nu este bine să îți smulgi genele în nicio altă situație. Creșterea lor poate dura până la opt săptămâni. Mai mult decât atât, genele protejează ochii de praf, nisip și alte impurități.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod