Îți lași orgoliul să îți conducă viața? Iată cum îți dai seama!

Eul este responsabil pentru medierea impulsurilor și dorințelor, cu ajutorul acțiunilor responsabile și acceptabile din punct de vedere social.
Dar persoanele care au un orgoliu excesiv, nu își echilibrează în mod adecvat dorințele cu acțiunile. În schimb, acestea sunt adeptele obținerii satisfacției imediate. Mai jos, poți găsi câteva semne care indică faptul că îți lași orgoliul să îți conducă viața. Iată care sunt acestea și, mai important, cum ai putea să le înlocuiești cu practici pozitive în viața ta!

Cum îți dai seama dacă îți lași orgoliul să îți conducă viața?

1. Nu îți place când alți oameni au succes

Îți amintești când a fost cineva promovat la birou? Care a fost reacția ta? Erai fericită pentru persoana respectivă sau invidioasă pentru ceea ce a reușit să obțină? Oamenii cu orgoliul mare nu apreciază atunci când cineva are parte de succes, în special succesul care simțeau că li se cuvenea lor.
Acest lucru este destul de des întâlnit la locul de muncă. Chiar dacă nu vrei să feliciți pe cineva, fă-o oricum! Te vei simți mai bine și probabil că ți se vor deschide mai multe uși în viitor.

2. Redirecționezi atenția către tine

Persoanele care cerșesc atenția probabil că au un orgoliu mare. De fapt, acestea simt că totul se învârte în jurul lor. Nevoia de a fi întotdeauna în centrul atenției, indiferent de situație - întâlniri, petreceri, conversații, reprezintă un semn că orgoliul este prea mare.
Toată lumea ar trebui să aibă șansa de a fi auzită și văzută. Trebuie să înțelegi că acest comportament este contraproductiv, dar este și neplăcut, nepoliticos și enervant. Chiar și atunci când nu simți asta, dă-le și altora șansa de a fi auziți și văzuți.

3. Te compari constant

Indiferent de ce faci, ce abilități ai, cu ce talente te-ai născut, ce aspect ai, ce inteligență deții, vei găsi pe cineva mai talentat, mai atractiv, mai inteligent și mai de succes decât tine.
Dacă te compari singură cu alte persoane, nu faci decât să te superi și să blochezi progresul pe care l-ai atins în viață. Este o pierdere absolută a timpului și a energiei. Ar trebui să încerci să fii cea mai bună în ceea ce faci și atât. În loc să te compari cu alții, concentrează-te asupra lucrurilor pe care poți să le controlezi - efortul, progresul și persistența ta! Ești o persoană specială și nu ar trebui să te compari cu alții.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod